icon

Betablokátory v těhotenství

vhrdlicka
13. dub 2016

Zdravím budoucí maminky.
Byla jsem dnes na kardiologii ohledně léků,které jím už asi 6 let. Tlak mám super, jen mám rychlý tep ( tachykardie). Moje dr hledala na internetu, které léky můžou těhotné,což mě docela překvapilo.Myslela jsem si, že to snad ví. Nakonec z ní vylezlo, že je mám vysadit... Mám trochu obavy jak se budu cítit, když v těhu se tep ještě zrychluje. Do dneška jsem brala Apo-Acebutol a doufám, že jsem tím prckovi neublížila. Měla jste některá taky tachykardie před otěhotněním?Moc děkuji za odpověď a uklidnění.

23363
13. dub 2016

Já vám neporadím. Chtěla jsem Vám jen říct, že to, že doktor neví, jestli to může těhotná nebo ne, je normální... Měla jsem zánět v oku a doktorka volala na gynekologii, které antibiotika mi může dát... Takže já bych to pořešila s gynekologem...

terezka33
14. dub 2016

Ahoj taky mám tachykardii a beru concor 5mg. Každopádně hned jak jsem si myslela,ze jsem těhotná tak jsem vysadila. Dnes jdu na gynekologii na konzultaci jak bude užívání léků pokračovat. Pak pisnu jak jsem dopadla. 🙂

vhrdlicka
autor
14. dub 2016

Super, jsem zvedava. Drzim palce!🙂

terezka33
14. dub 2016

Ahoj tak zatím mi bylo doporučeno at beru normálně s tím, ze jakmile bude tehu potvrzeno krví jelikož dnes na uz ještě nebylo nic vidět tak se musím objednat na kardio toť vše co mi řekla :-/

vhrdlicka
autor
14. dub 2016

Tak to jsem zvedava... A test pozitivni byl?🙂

terezka33
18. dub 2016

Ahoj ano, dnes potvrzeno tehu ve středu UTZ a poté hned objednání na kardio. Tak snad bude vše ok.

vhrdlicka
autor
18. dub 2016

Ja uz mam leky na tachykardii vysazene a super 🙂 Citim se lip, nez kdyz jsem je jedla 🙂 Na gyne jdu zitra 🙂 A jinak gratuluji 🙂

iffanita
17. dub 2017

Zdravím...já mám tachykardie, beru BetalocZok.Nejsem tedy ještě těhotná,pokoušíme se.Ale má kardioložka mi řekla,že můžu léky normálně brát.Ale zajimalo by mě jak se cítite a jak to případně dopadlo s těmi léky.A jestli vás to nějak může ohrozit.Děkuji a držte se.@vhrdlicka

katerina_j
6. kvě 2020

Ahoj holky, pokusím se obnovit původní téma, protože mi chybí odpověď, jak to všechno nakonec dopadlo 🙂 Spoustu let beru Concor 5 mg a nedaří se mi rok a půl otěhotnět. Jsme oba zdraví, tak jediné, co mě napadá je moje hlava a léky. Kardiolog by je vysazovat nebo měnit nechtěl, podle něj nehrozí žádné riziko. Brali jste je i dál v průběhu těhotenství? Děkuji a přeji krásný den