Bolest dásně u jednoho zubu v těhotenství

kajunka01
4. říj 2016

Ahoj holky byla jsem dnes u zubaře na preventivce a už tak pár týdnů mě u jednoho zubu bolí dásno.Jakékoli jídlo mě do něj škrábne a teče krev. Ale jen u toho zubu jednoho. Zubu nic není prej. Prej je to tím že nějak plomba tlačí na dásno a doporučil mi korunku do zubu ale až po porodu protože to krvácí pořád. Co by na to mohlo pomoct aby to nebylo oteklé a nebolelo to?? Cítím jazykem jakoby mi dásno lezlo mezi zub nebo co :( Mezizubní kartáček by mohl pomoct?? Děkuji moc

dankak2
4. říj 2016

mám to asi stejně a taky jsem už zoufalá, taky musím počkat až porodím, ach jo, piji studené a ochlazuji si to, nic moc s tím asi neuděláme

lucykal
4. říj 2016

Měla jsem v těhotenství velký problém se zubama. Měla jsem hluboký zánět šla na vytržení a a do druhého dne se mě tam udělal absces takže jsme chodila každý den na rozřezávání a uvolňování jelikož byl všude zánět tak anestesie v té části nefungovala. Brala jsem léky na ředění krve a poté antibiotika. Chodila každý den na čelistní chirurgii kde jsem někdy čekala i 4 hodiny. Nějak nechápu proč stím ted lékař nechce nic dělat?

kajunka01
autor
4. říj 2016

@lucykal říkal že je to do toho zubu. Asi pred dvěma lety ho spravoval a trvalo asi na 3x než konečně sedl a nevypadl a drží celou dobu. Chce to řešit korunkou ale až po porodu.

kajunka01
autor
4. říj 2016

@dankak2 no je to děs :( V kolikátém jseš? 🙂

eloise02
4. říj 2016

@lucykal No potěš, tak to sis teda vytrpěla ☹ Já jsem po broušení zubů a dneska mám nandaný můstek - celé to ještě bolí a je to takové cizí... a úplně mi těch pár návštěv teda stačilo, to co sis musela prožít ty, si nechci ani představit.

dankak2
4. říj 2016

@kajunka01 v 37 týdnu, tak to snad už nějak přežiju

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru