icon

Bolest hlavy a teplota v těhotenství: Kdy navštívit lékaře?

annoonniimm
17. únor 2022

Ahoj, dnes mě bolí hlava a mám teplotu 37,2°C do toho hrozné nevolnosti. Patří to k tomu a nebo mám jít radši k doktorovi? Možná jsem histerka, ale jsem po ivf první ET tak se bojím aby bylo vše v pořádku. Děkuji

cilkat
17. únor 2022

Všechno z toho mohou být příznaky těhotenství... do 37,5 bych teplotu neřešila... Podobně nevonosti pravděpodobně vyřeší až čas (obecně často pomáhá jíst po maličkých dávkách ale "furt"... třeba zobat piškoty. často dobře prochází tvaroh, kefír, jogurt... třeba Míša - nanuk). Na bolest hlavy holt odpočívat...
Držím palce, ať vše běží, jak má a je brzy lépe.

annoonniimm
autor
17. únor 2022

@cilkat děkuji, mě jde spíš o tu teplotu jestli je to v pohodě 🙂.

themuffin
17. únor 2022

@annoonniimm dej si Paralen, ten se v těhotenství může 🙂

michaelarousova
17. únor 2022

@annoonniimm hlava me bolela dost ..zvysenou teplotu jsem ze zacatku prvniho tehu mela taky…ale taky to muze znacit nejakou virozu☺️ To asi uvidis jak to bude pokracovat☺️ Paralen bych si dala az pri vyssi teplote☺️

jjasmina
17. únor 2022

@annoonniimm při takové zvýšené teplotě si určitě nic nedávej

eviicka
17. únor 2022

Já jsem měla v 8tt lehčí virózu, když jsem cítila že se mi zvedá teplota (nad 37,5) tak jsem se pravidelně měřila (i v noci, klidně co hodinu) a jak to šlo k 37,9. Hned jsem dala paralen, byly nakonec potřeba dva, hrozně jsem se bála, aby mi horečka nevylezla, ale zase jsem nechtěla ty paralely brát zbytečně.
Pokud máš jen tohle, tak k doktorovi spíš ne, asi by nic nepomohl a cesta by byla pro tělo zbytečná zátěž.

cilkat
18. únor 2022

@annoonniimm Já měla v prvním těhotenství taklhe na začátku právě i zvýšenou teplotu (asi tři týdny trvale... lehounce nad 37)... Pokyn lékařky byl, že to se o občas stává a že do nějakých 37,5 to mám nechat. Jinak ano, Paralen se může, ale být na něm dlouhodobě je zbytečné, pokud ta teplota drží na stejné úrovni a neleze vejš.

anpineapple
18. únor 2022

Paralen při zvýšené teplotě určitě nebrat 😬 jestli je to začínající viróza, tak zvýšená teplota je kvůli správnému fungování imunitního systému 😊