icon

Bolest kyčlí v těhotenství. Jak ji zmírnit?

kaca261
14. kvě 2020

Ahoj holky,
trápí mě nesnesitelné bolesti kyčle, už asi týden.. každým dnem je to horší a horší..
Nemáte nějaké rady a tipy jak to aspoň trochu zmírnit?
Jsem teprve 11 týden a nedokážu si představit fungovat takhle do 40.
Děkuji za rady 🙂

petix19
•
14. kvě 2020

Zdravím,

Hodně pomáhal balón, cvičení z YouTube a mě ještě nahřát pytel pecek a teplo 🤷‍♀️

jana_zofie
•
14. kvě 2020

Ortopedická/anatomicky tvarovaná obuv? Ale asi bych si radši zašla za lékařem nebo fyzioterapeutem. Nevím, jestli to má souvislost, ale mě kyčel víceméně jen pobolívala, nicméně u porodu jsem s každou kontrakcí měla pocit, že mi nohy v kyčlích řežou pilkou na železo. Takže mám v plánu se u příštího těhotenství zeptat nějaké fyzioterapeutky, jestli to má souvislost a jestli se tomu nedá nějak předejít...

jade85
•
14. kvě 2020

Je to normální. Měla jsem to taky kolem 3 měsíce, pak to přešlo a vrátilo se to někdy v 8 měsíci, asi týden před porodem to přešlo a vrátilo se ještě v šestinedělí, kdy jsem šla k ortopedovi, který mi napsal fyzioterapii - moc to pomohlo, litovala jsem, že jsem nešla dřív 🙂

tasimia
•
14. kvě 2020

@kaca261 přidám se k tobě, protože jsem v 28tt a mazec. V noci nemůžu spát, zkoušela jsem cvičení různé rady z internetu a nic.

zuzita15
•
14. kvě 2020

@kaca261 mne to sice zacalo az pozdeji, ale nepomohlo na to vubec nic, v noci jsem se prevalovala ze strany na stranu. Nekdy ulevila perina mezi kolenama - aby byla kolena stejne daleko jako kycle. Je to tim, jak se to dole roztahuje. Abych te “uklidnila”, nejakej tyden/mesic po porodu se to zacne zase vracet zpatky, ale to uz neboli tolik 😆😆

syslounek
•
14. kvě 2020

Mě teda nebolely vysloveně kyčle, ale v kříži a přiléhající části pánve a pomohl mi vápník jako doplněk stravy. Zkusila jsem to právě na radu doktorky. Ráno jsem se nemohla vůbec narovnat.

lucca0
•
15. kvě 2020

Taky by me zajimalo.. me od 13tt boli jakoby kostrc..asi.. nemuzu lezet na zadech.. jsem 27tt a nepreslo to ..

petix19
•
15. kvě 2020

@petix19 Ja na to šíleně trpěla od 6-7měsíce. Bez kojícího polštáře v posteli ani ránu. Mě boleli kyčle, kostrč a kříže. A můžu říct, že stydká kost je pěkná potvora :/ křupala jako blázen. V noci jsem se budila bolestí, přetočit se ze strany na stranu bylo s brekem... a po porodu? Jakoby nic! Okamžitě to přestalo.

lenka_tom
•
21. kvě 2020

@kaca261 pomáhala mi kombinace polštáře mezi nohama při spaní, magneziový olej lokálně na kůži a nahřívání