Bolest pod levým prsem. Co by to mohlo být?

spiny
25. bře 2020

Ahoj, jsem cca 24tt a už tak tři týdny pociťuji bolest pod levým prsem, jakoby uvnitř v těle. Nejhorší je asi v polosedě nebo po dlouhém setrvání v takové pozici. intenzita bolesti se mění v průběhu dne, ale prakticky ten pocit tlaku neustává nikdy. Setkal jste se s tím někdo? Nevíte co by to mohlo být? V noci mě to někdy i vzbudí, někdy pomůže lehnout si na pravý bok. Už mě to celkem obtěžuje a nevím co s tím. Někdy je to vážně už moc. Děkuji všem za reakce.

mmichaella
25. bře 2020

Taky to tak mam. Jsem 27tt. Je to z toho, jak dele sedim nebo mam vice podlozenou hlavu. Je potreba se protahovat casteji, stridat boky, kdyz sedis... je to otrava no...ale nic jineho mi nezabira

spiny
autor
25. bře 2020

@mmichaella díky, nikde jsem právě nic nenašla. Zatím se to vydržet dá, ale člověk se trochu boji, aby něco nezanedbal. Když se v noci bolesti vzbudím, je to fakt peklo. Tak snad to nic není.

mmichaella
26. bře 2020

@spiny verim, ze to nic neni, ale zkus si zavolat pro klid duse MUDr. Ja na spani zrusila polstar a pomohlo to.

lenka_tom
29. bře 2020

@spiny zkoušíš se občas protáhnout? Myslím vystrčit prsa a lopatky stáhnout k sobě. To může být od ochablé krční páteře.

spiny
autor
29. bře 2020

@lenka_tom Jo, mám i celkem dost pohybu. Cvičím každý den kvůli bolesti beder. Ochabla krční páteř asi ne, do páteře ani od ní mi nic nevystreluje.

lenka_tom
29. bře 2020

@spiny no, mně to právě vystřelovalo do hrudníku. Imunoložka mi tenkrát z legrace řekla, že to bude buď angina pectoris nebo ochablá krční páteř a že až to příště přijde, mám se protáhnout, jak jsem psala.

ebak
29. bře 2020

Mám totéž už cca od 22tt a měla jsem to i při předchozích dvou těhotenstvích. Je to ze špatné polohy- pomáhá se protahovat a hýbat se, být co nejméně nahnuta na levou stranu.mam to vždy z práce u PC nebo sezení za šicím strojem, kdy jsem vždy lehce nakloněna vlevo.

spiny
autor
30. bře 2020

@ebak Jo, určitě se to zhoršuje, když se trošku nahnu jakoby doleva. Každopáně tím jdou do kopru všechna ta doporučení o spaní na levém boku. Pohybu mám dost, každý den cvičím, ale stejně to bolí. Každopádně moc děkuju alespoň za uklidnění, že to snad nic nebude. Jsou dny, kdy už je to trochu na hraně snesitelnosti a někdy naopak se to dá.

ebak
30. bře 2020

@spiny mě teda spaní na levém boku problém nedělá - vlastně spím vesměs jen na něm - asi jde o postavení celé páteře a vleže ji mám v rovině, takže to mě nic nebolí, ale třeba teď když píšu, tak asi držím tělo špatně - mírně nahnuté doleva a hned mě tam bodá...Já už tohle znám z předchozích těhu, takže opravdu o nic nejde, ale nepříjemné je to hodně a s tím pohybem, je prostě potřeba kompenzovat to špatné postavení. Ono je pohyb a pohyb - podstatné je dělat ho správně. Navíc už to máte třeba zčásti zablokované a proto ta bolest, co už je na hraně. Já se ve 2.těhotenství prací u stroje "načnula" a pak jsem se dorazila kojením, kdy to bylo s miminem každou chvíli a trvalo každé kojení dlouho a měla jsem asi nevhodnou polohu a skřípla si mezižeberní nerv a to už pak byla bolest, že bych si i cvrkla...dávala jsem si to dokupy asi 2 měsíce :-/ V tom těhotenství je naprd to, že bříško neustále roste, tlak na páteř i svalstvo je větší a těžiště se neustále mění...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru