icon

Bolest třísel ve třetím trimestru. Jak ji zmírnit?

21. bře 2025

Holky jsem podruhé těhotná ale tohle ? To sem předtím nezažila!! Jsem 32+3 a je to 14 dní co mi kleslo břicho a do toho začaly ukrutné bolesti třísel a 🦆 jako by mi měla upadnout kéž by to bylo jen v noci stejné je to i pres den!!! 😫 neumím si představit že to bude takhle jeste měsíc a kus 😢 dokonce jsem jeden večer proplakala protože je to opravdu nesnesitelné! Doktor o tom jeste neví jdu tam příští středu. Nějaké rady třeba jak to trochu zmírnit ? ( teplou vodu jsem zkoušela)

hennrietta
21. bře 2025

Pokud bych měla bolesti, že brečím a jsou nesnesitelné, tak už bych byla u doktora. Může to značit nějaký problém.

krisstina93
21. bře 2025

Šla bych k doktoru, takové bolesti nejsou normální.

patypresdevaty
21. bře 2025

Nikdo do Tebe nevidí, tak těžko říct, jak velké ty bolesti jsou. Takže asi nezbyde než zajít co nejdřív k Dr. na kontrolu, aby na Tebe mrknul.
Mě tedy v druhém těhotenství vše bolelo ještě mnohem dřív (už tak po 20. týdnu) a bylo to dost nepříjemné, ale ne nesnesitelné. Když jsem si z toho dělala legraci, popisovala jsem kamarádce, že mě bolí celej spodek jak kdybych měla s*x s bandou černochů 😅 Měla jsem křečový žíly i na místech, kde bych je fakt nečekala (jo, tam), takže prostě přijemný to nebylo, no...

cherie24
21. bře 2025

Doktor nebo následně i fyzio. Já v druhém těhotenství taky měla bolesti všeho. Do třísel je to ve většině případů bolest přenesená z oblasti esíček. Z beder vede nerv přímo do třísla, proto se bolest projevuje tam. S tím fyzio pomůže. Na bolest spodku ulevuje vázání šátku. Já si pak pořídila rebozo šátek a vázala si bříško. Úleva to byla neskutečná.

lenerka1
21. bře 2025

Doktor, aby vyloučil něco vážnějšího, a fyzio, aby ulevila od bolesti. Mě dokonce píchalo v třísle tak, že mi "vypla" noha a neudělala krok, až jsem se bála, že kvůli tomu sebou někde říznu.

miryp
21. bře 2025

U mě to byla přetížená esíčka. Zachránil mě podpůrný těhotenský pás, bez toho bych byla na zbytek těhotenství ležák, protože mi vypovídala službu kyčel a tahala jsem nohu za sebou.