Bolest žeber při nachlazení v těhotenství

bajunka
17. únor 2016

Ahoj mám dotaz, jsem těhule začátek 3. trimestru(ale břicho už velké jak těsně před porodem 🙂, no asi týden-10 jsem nachlazená, rýma, ucpané dutiny a kašel,bez teplot...před cca 3 dny mě ale začalo bolet nalevo cca na tři prsty pod levým prsem, je to taková bolest jako by vám dal nějakou pořádnou ránu pěstí, prostě tupá,ale hnusná... když jsem kašlala tak to bylo fakt uplně au au au, teď je to jak namožené, že to bolí v podstatě furt, při každém pohybu i nádechu,ale není to tak strašný jako když kašlu( tomu se snažím vyhýbat cumlám furt nějaké bombony nebo piju či ležím u otevřeného okna... Nevíte co by to mohlo být? Jestli namožené mezižeberní svaly,bránice či co já vím...K doktorovi se mi moc nechce protože, díky těhotenství mi taky nemůže udělat žádný rentgen nebo tak něco a zvlášť když začla chřipková epidemie, tak,abych tam spíš ještě něco nechytila, protože to nachlazení už ustupuje...jestli na to třeba nějaký masážní krém, či studený či teplý obklad...

anakolut
17. únor 2016

@bajunka Myslím si, že to jsou namožené či skříplé mezižeberní svaly. Měla jsem to v prvním trimestru více jak 3 týdny a bolest to byla pekelná a taky se mi to stalo po neustálém kašli. Sotva jsem se mohla nadechnout a při záchvatu kašle jsem se několikrát i bolestí rozbrečela.

bajunka
autor
17. únor 2016

@anakolut tak to jsi popsala přesně 🙂 a je něco co na to pomohlo?

anakolut
17. únor 2016

Pak jsem jednou zakašlala "nějak jinak" a jakoby jsem slyšela hlasité lupnutí, jak když zlomíš chrupavku kuřete a zase se to asi vrátilo namísto. Bolelo to pak mnohem méně a postupně to odešlo. Pokud Tě to nepřejde, tak zkus zajít na rehabilitaci, aby Tě napravili. Chtěla jsem tam jít, až se uzdravím, ale naštěstí to přešlo samo. Taky trochu pomáhalo "suché teplo" - nahřátý pohankový polštářek z mikrovlnky, trochu to uleví od nejhoršího. Myslím si, že by pomohla i koňská mast na prohřátí, ale toho jsem se v tom prvním trimestru bála, takže jsem to nezkoušela.

bajunka
autor
17. únor 2016

moc děkuju za tipy 🙂

anakolut
17. únor 2016

@bajunka Není zač. Hlavně, aby ta bolest už odešla. Sama si to pamatuji, jak jsem byla zoufalá.

drakenn
17. únor 2016

Vypada to opravdu na namozeni pomocnych dychacich svalu pri kasli -plus tehu. Rostouci brisko ty svaly ma brise jeste roztahuji, tudiz vetsi namaha. @anakolut radi dle me dobre to suche teplo. Pokud nemas polstarek, nahrej si na sucho rucnik zehlickou na prijemnou teplotu a nahrivej si zebra. A zkus v sede cvicit, sed predpaz obe ruce a poomalu je v urovni hrudniku otacej vlevo a v pravo.. muzes zajit tak daleko, dokud muzes plus do miirne bariery. Nikdy ne do bolesti.. pokud tohle nezabere val k dr.

bajunka
autor
27. únor 2016

byly to ty mezižeberní svaly, takže už jsme obě v pořádku 🙂 děkuji moc za rady, pomohlo mi to

anakolut
27. únor 2016

@bajunka To je úleva, viď 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru