icon

Borelióza v těhotenství. Máte zkušenost s léčbou?

ladybugie
30. zář 2011

Ahojky, mátě některá zkušenost s léčbou boreliozy v těhotenství? Jsem v pátém měsíci s dvojčaty (přirozené otěhotnění) a právě jsem se vrátila z nemocnice kvůli krvácení a hrozícímu potratu. Před měsícem, možná trošku déle, jsem měla klíště a rozškrábla jsem si ho ramínkem podprdy. Dr mi pro jistotu nechala udělat krevní test na borelii, ale výsledky mají už dva dny zpoždění a dle sestry je to proto, že jsou pozitivní a dělají nějaké další testy. Prý se to léčí pomocí ATB. Ale jak je to v těhotenství? Musí se těhu ukončit, budou mrňata nějak postižená? Díky za radu

ladybugie
autor
1. říj 2011

přece to není zas tak neobvyklá nemoc... ☹

hancazivocich
1. říj 2011

@ladybugie - pravděpodobně ti nasadí antibio, která se v těhu můžou... Hlavní je, že jsi klíště měla až po dokončeném prvním trimestru.. Teď by se teoreticky nemělo nic stát..
Horší by to bylo např. v pátém, šestém týdnu nebo při nasazení antibio, které jsou v těhu zakázané...
Zkus si zadat borelioza v těhotenství - taky jsem na to koukala a jsou tam docela uklidňující informace 😉 Asi budeš víc sledovaná, docházet na kontroly... Apod..

myrer
2. říj 2011

@ladybugie Ahoj, já jsem měla boreliozu přesně v době oplodnění, dostala jsem antibiotika penicilínovéh typu, ty se v těhotenství můžou, každopádně je to menší zlo než neléčená borelioza. Největší nebezpečí pro plod je v prvním trimestru, ty jsi v pátém měsíci, takže takový průser by to být neměl, nicméně bys měla patřit na specializované pracoviště, tzn infekční oddělení. Krvácení nemusí být v souvislosti s boreliozou. Jo a narodil se mi zdravý kluk.

ladybugie
autor
2. říj 2011

Ahojky, díky za rady. V těch ATB bude problém. Já jsem na ně silně alergická. Počkám do zítra a uvidím, co dr vymyslí.

flagicka
1. črc 2015

Ahoj Holky,tak i mě dnes potvrdily boreliozu zítra mažu na infekční a fakt se bojím o miminko jsem 23+3 můžete mě někdo uklidnit nebo se zblázním..... ☹

lca180
20. zář 2015

@ladybugie Dobrý den,mohu se zeptat jak Vás léčili a jak je borelióza v těhotenství nebezpečná? Čekám na výsledky z laboratoře,tak proto se ptám.Děkuji za radu.Lucie

ladybugie
autor
24. zář 2015

Dobrý den, měla jsem nějaká atb. Už je to dost dlouho, název si nepamatuji

clintina
3. črc 2023

Ahoj @ladybugie ako si dopadla 🙂