Čípek 28mm ve 30tt, měly jste to tak?
Zdravím, dnes mě doktorka nechala na nemocenské, že mám čípek ve 30. Týdnu 28 mm, měly jste to někdo tak? Jsem z toho vyjukana..mám si i podložit postel a za 14 dni se uvidí..
@lenka603 Ahoj, já mám 25mm a poslali mě dokonce do nemocnice, kde jsem byla na noc na kapačkách magnesia. Ted už mám domácí léčení, musím ležet, nohy nahoře mám, malá je totiž otočená hlavou dolů a na ten zkrácený čípek tlačí, takže se mu takhle má ulevit. 28mm není ještě takový problém, ale už se to hlídá, 25mm je hranice. Zřejmě jde o to jak moc se ti zkrátil oproti minulé kontrole. Jinak si myslím, že můžeš být více méně klidná, mě mudra uklidňuje, že musíme vydržet aspon do 30tt a to ty už jsi😉
Někomu hrozí předčasným porodem kvůl CS od půlky těhotenství a pak porod pracně vyvolávají. Někomu na základě téhož vyš. tvrdí, že na porod se nic nechystá a za pár hodin nato má díotě v náručí. Tohle měření je jen přežitek v ČR, v jiných zemích ZE se už ani neprovádí. K ničemu není, jen stres, když se jim to nezdá tak či ona. Spousta matek si to ani tady měřit nenechává, pže je to fakt k ničemu.
Obvykle víc vypovídá uložení miminka - jak je už nízko, bývá to spolehlivější ukazatel, ale to je něco, co doktoři obv. vůbec neumí.
buď v klidu, já si prošla podobným cca v 32tt, kdy ke zkrácenému čípku na 22mm ještě málo vody. Teď jsem v 36tt a prej už budu rodit. Ale to říkali už před měsícem a nic. Prostě se jen šetři, žádné stresy, těžké nákupy, odpočívej a hlavně každá to má jinak, tak se tím netrap.
@lenka603 já jsem 29+3 a čípek mám něco málo přes 1 cm,ale je to díky konizaci,kterou jsem prodělala před 15.ti lety.Ale horší je,že malý je už natlačený v pánvi a je KP.Takže mám také ležet a za týden na kontrolu.Od 20.tt jsem na neschopence.Opravdu to chce být v klidu a šetřit se.

@lenka603 Nebojte se, dnes uz se v podstate vi, ze delka cipku a jeho uzavreni neni ukazatelem toho kdy zena porodi nebo jestli hrozi predcasny porod. Setrete se,ale budte klidna, nic to neznamena.