Zkrácený děložní čípek ve 30.tt.

anetahudcova
16. únor 2020

Zdravím vás, dnes začínám 30 tt. před měsícem jsem měla zkrácený děložní čípek na 20 mm, pan gynekolog me poslal ležet do nemocnice.
Měla jsem to 14 dní stejný, a pak po týdnu se to začalo začalo zkracovat na 11,5 a po dalším týdnu na 7 mm. Už měsíc ležím v nemocnici a stále se to zkracuje.

astyna88
16. únor 2020

ahoj, po 30.tt už nemá cenu měřit čípek, protože se zkracuje každé jinak. Já jsem to hledala a řešila na porodnice.cz, kde Koucký píše, že klidový režim vleže nemá smysl, vždyt se tak i rodí. Jedině zavádění nějakých tablet k čípku. Já si třeba čípek ani už nenahmatám, ale můj gyndař spodkem skoro nevyšetřuje a vždy mi říká, když břicho bolestivě netvrdne, nemám tlak na konečník a nešpiním, tak se nic neděje a vše je fyziologické 🙂

anetahudcova
autor
16. únor 2020

@astyna88 mě pan doktor v nemocnici řekl že ležením pomáhám miminku držet déle v sobě.
Tablety pouzivam jen hořčík a ted pár dní mi začali dávat jednu tabletu denně proti infekci, kdyby náhodou...prý se to má používat kolem 7-9 dnů.
Jiné problémy jinak nemám, jen prostě doktor řeší ten čípek abych dřív neporodila.
Prý pokud vydržím do 35.tt tak mě pustí domu, pak prý už by bylo jedno jestli porodim nebo ne. Má cenu stále ležet v nemocnici? Děkuji moc za odpověď. ;)

astyna88
16. únor 2020

To se obecně říká, ale pokud máš porodit, tak porodíš i hlavou dolů. Vidíš, že ikdyž ležíš, tak se to stejně nemění...Nevím, co myslíš tou tabletou proti infekci....ono spíš záleží na délce hrdla, než na čípku 🙂 to ti neřekl, kolik máš? I s čípkem 0 můžeš chodit klidně měsíc a otevřená...

anetahudcova
autor
16. únor 2020

@astyna88 no mala už je otočená hlavičkou dolů.
Právě, proto mě přijde že to lezení nemá ani na to tolik vliv. Tou tabletou abych nedostala nějaký zánět nebo něco takovýho. Zítra mám mít ultrazvuk tak se musím poptat na to hrdlo.

anetahudcova
autor
16. únor 2020

@astyna88 a zapomněla jsem teda ještě dodat že mám otevřenou nálevku.

emamaira
16. únor 2020

Já jsem měla v 30tt cipek 9mm a taky jsem do nemocnice. Byla jsem tam 14 dnů, takže do 32tt a pustili mě s tím, že se to nezhorsuje a že je to stejne už jedno, protože kdybych začala rodit tak by to už nezastavovali. V každé porodnici to dělají asi jinak, když tobě řekli, že musíš zustat až do 35tt.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru