Co dělat při hraničním záchytu těhotenské cukrovky?
Dobrý den,
na odběrech mi ve 25.tt zjistili nalačno hraniční hodnotu těhotenské cukrovky 5,1. Chtěla jsem se proto zeptat vás, které s tím máte zkušenost, zda i přesto po vypití sladkého roztoku byly další 2 odběry vpořádku nebo hodnoty zůstaly horší i v těchto případech a musely jste na diabetologii?
Děkuji za reakce 🙂🙏🏻
ahoj, jsem teprve 11tt a měla jsem v krvi taky 5,1, takže mě hnali dřív. Po vypití glukózy a odběru krve už bylo vše ok. A neboj, dá se to přežít 🙂
Měla jsem to stejně, v testu se nepokračovalo a objednali mě na jiný termín, kde už vše bylo v pořádku a proběhly všechny tři odběry. V případě, že bys i na podruhé měla vyšší hodnotu, odešlou tě na diabetologii.
@mimig mala som to iste. Tiez ranna hodnota 5,1. Dalej sa v teste nepokracovalo a na dalsi test uz ma neposlali. Bola som odoslana do diabetologickej ambulancie. A tam zistili, ze mi nic neni a cukor mam uplne v poriadku 🤷🏼♀️Kazdopadne do diabetologickej ambulancie som musela chodit do konca tehotenstva raz za mesiac.

No, hlavně se pri teto hodnotě nema v testu pokracovat, ale maji te pozvat znovu na jiny den.