icon

Covid v 16. tt. Máte zkušenost?

zuuzzkkaaa
28. únor 2021

Prosím o radu, manžel chytil covid jako voják v nemocnici, já od něj, bohužel se to začalo projevovat kašlem, průduškami, po paralelnu se mi uleví, tak na 6 hodin max. V pondělí chci volat praktika, jenže je tam nový doktor uplný blb. Domluva s ním děsná. Má někdo zkušenost jak dlouho mohu jíst ten paralen nebo něco na tyhle potíže jiného. Už fakt nevím. Začlo mi to včera večer.

janule1940
•
28. únor 2021

@zuuzzkkaaa mozna bych volala spis gynekologa,obecně jsem vzdy slysela,te horečka je pro plod horší než léky na srážení

nagojka
•
28. únor 2021

Mam ho ted v 19tt...v lekarne mi mamka koupila neco jako paralen a lekarnice ji rekla ze si muzu brat pulku tablety 3denne...nastesti nemam horecky,jen k veceru a rano zvysenou...ale uplne neskutecne me boli hlava a zada v krizi a na bedrech...tak snad to dame v pohode...taky sem to chytla od pritele...tomu se clovek neubrani at dela co chce...

ada22
•
28. únor 2021

Zkusila bych volat spíš gynekologa. Jinak na suchý kašel pomáhá horky olejový zábal na hrudnik. Ale téhle babskych rád bude určitě víc. Taky mám skvěle zkušenosti s nosní konyvkou na rýmu.

apollo20
•
28. únor 2021

Měla jsem také, gynekoložka mi naordinovala Déčko - Vigantol 8 kapek denně, vitamin C, hořčík Magnosolv a odpočívat, hodně pít, pozor na horečky, v nutnosti Paralen, ten jsem konzultovala s praktikem. Říkat o lékaři, který medicínu léta studoval, že je blb a místo toho se radit ve fóru na internetu, mi přijde dost hloupé, vzhledem k tomu, že tu jde hlavně o zdraví miminka. Pardon.

zuuzzkkaaa
autor
•
28. únor 2021

@janule1940 teplotu nemam

zuuzzkkaaa
autor
•
28. únor 2021

@apollo20 když mu voláte a řekněte že máte karanténu od hygieny ať pošle e- neschopenku do práce od do... on vám řekne, že nemá tento týden sestru a že uvidí jak to zvládne, mluví jak opilej, a byl úplně zmatený skoro mu nebylo rozumět a cizinec zo teda není. Nikdy jsem takového lékaře nezažila. Jednou byl u nás v práci měl se jít podívat na dvě obyvatelky, šel jen k jedné nikomu nic neřekl, když odcházel něco si žvatlal a k té druhé ani nedošel. Je fakt mimoň.
A co mam jako dělat když je víkend a on tam je až zítra odpoledne a mě se to rozjelo včera večer, jen se ptám na zkušenosti. Zítra mu musim volat i na gyndu 🤦‍♀️ to je asi jasné.