icon

Covid v těhotenství. Bylo vaše miminko v pořádku?

kamcaci
13. bře 2021

Ahoj holky, prosím Vás o rady, pokud jste v těhotenství prodělaly covid. 🙈 Zítra začínám 20 týden, všechna screeningova vyšetření jsou v pořádku. A nyní,manžel je od pátku pozitivní, já jdu na test v pondělí. Ale jsem si více méně jistá, že jsem taky pozitivní. Mám stejné příznaky jako on. Naštěstí celkem lehčí průběh. Žádná tragedie. Máme jen trochu kašel, rýmu, a já mám občas lehce zvýšenou teplotu. Nejvíc jsem naštěstí měla jen 37,3. Holky co vy které jste ho prodělali zůstalo Vaše miminko v pořádku ? Hrozně se o něj bojíme. I když jsme si četli, že přes placentu ani další věci by se k němu virus neměl dostat ale stejně. Děkuji za jakoukoliv radu, a informaci. Dávejte na sebe na svoje malé pozor. 😘😘 Kamča

amazonkajanik
13. bře 2021

@kamcaci nemám zkušenost, ale držím pěsti, ať jste ready!

merope
14. bře 2021

Druhý trimestr by z tohoto hlediska měl být nejvíc v pohodě.

katka9184
14. bře 2021

Ahoj, dostala jsem covid 14 dní před prvním TP a strach jsem měla o malého šílený... Ale naštěstí je maličký v pořádku!
Měla jsem lehounký průběh, kdybych nešla na test, tak bych to přisuzovala období před porodem (točení hlavy a únava).
Přeji ať jsi brzy fit a ty i miminko v pořádku! 🍀

lachtanice86
14. bře 2021

Jo ještě v prvním trimestru. Byla jsem bez teplot. Mam uz za sebou dva screeningy a vse se zda být v pořádku

v.ctyrlistek
14. bře 2021

Ahoj, covid jsem prodělala ve 2. trimestru. Měla jsem první den bolest na hrudi, pak suchý kašel 3 týdny a zvýšenou teplotu. Malý je v pořádku.

pampeliska1313
14. bře 2021

Neprošla jsem jím, nicméně s ním jsem v kontaktu a bála jsem se - lékař mě uklidňoval, že jestli by něco mohlo být komplikací, tak kdybych měla tři dny horečky 38 a výš a že stejně dopad na plod je v minimu případů. Tehdy jsem také už měla první trimestr za sebou a prý to taky hraje roli, že by to nemělo jinak ohrozit vývoj. Pokud nemáte horečky, který nejdou dát dolů, nebojte se.🙂

chicky1j2
14. bře 2021

Ano já, zjištěn v 10tt. Mám teď po screeningu a podle všeho by snad mělo být vše v pořádku. Doufám že tomu bude i nadále 🙏😊. Měla jsem kašel a rýmu, přišla o čich a chuť. Ale když zhodnotím myslím že to byl lehčí průběh žádná hrůza. 🙂 takže držím palce aby byl tak lehčí průběh a určitě bude vse v pořádku 😊

1p2e3t4r5a
14. bře 2021

@kamcaci Ahoj, já jsem 21 tt a mám ho teď , potvrzený i testem. Nejhorší to bylo včera, šílená slabost a bolest těla, ale nic co by se nedalo vydržet. Samozřejmě strach o mimčo mám taky.
Paní z hygieny říkala, že všeobecně všechny těhotné mají lehčí průběh a že pokud horečky nepřekračují 38, tak to na miminko nemá vliv.

bbarshaa
14. bře 2021

@kamcaci Měla jsem stejný průběh 🙂 kolem 20tt. Zvýšené teploty necelé 3 dni, rýma, kašel moc ne, jen zhoršené dýchání. Za 5 dni jsem byla úplně OK. Malá v pořádku. 😉 Vůbec se neboj. Pokud nejsou horečky, mimco to nijak neohrozí.

martulka88
14. bře 2021

Nevím, zda to chceš opravdu slyšet / číst...

Byla jsem 37tt a bolelo mě jen v krku. Jelikož se mi blížil plánovaný CS (25.1.), tak jsem - po telefonické domluvě - přišla k obvodnímu na CRP. Koukl do krku a říkal, zánět nosohltanu (jako každý rok) a CRP v pořádku. Udělal rychlotest a pozitivní. Odeslal mne na PCR a též pozitivní - to byla středa 20.1.21. V pátek jsem měla jít do rizikové poradny (crohn, cukrovka), ale těhotenství bylo zcela bez problémů. I Maxmiliánek byl zcela zdravý. V pátek 22. jsem jela do rizikovky, ale jako poslední, abych nepřišla s nikým do kontaktu. Vše v pořádku a CS se odložil na 2.2., abych už nebyla v karanténě. V úterý 26.jsem se probudila s velmi špatným pocitem, že se malý nehýbe. Partner vstal a říkám mu to a malý se pohl. Celý den jsem proležela a prospala. Večer koukáme na tv a říkám, že si nepamatuji, že by se mi malý za celý den pohl. Půl hodiny jsme hýbali s bříškem a nic. Pak jsem zkoušela co vždy zafungovalo - vana, pomeranč,... Nic.. V noci nic a ráno jsme se dohodli, že zavolám mudr. Ti mě odeslali, ať volám porodnici. Tam se na mě připravili a jeli jsme. No, verdikt asi takto - týden od pozitivního testu jsem 28.1. porodila syna Maxmiliánka, ale s tím, že už si ho nikdy neodvezeme domů. Nejhorší okamžik našeho života a stále je to moc čerstvé. Stále čekáme na pitvu. Ale znám už pár holek, co se jim stalo to samé a zjistilo se, že Covid zapříčinil sraženiny v pupečníku. A co se týče covidu - za celou dobu jsem měla jen pár dnů bolest v krku a 2 týdny rýmu, jinak nic. A dělali mi test z krve v den porodu a já (8.den od pozitivního testu) i syn jsme byli negativní.

kamcaci
autor
Autor odpověď smazal
kamcaci
autor
14. bře 2021

Všem Vám moc děkuji za odpovědi. Trochu mě to uklidnilo, a doufám, že budu mít stejné šťastní jako vy, a malé bude v pořádku. 🙏🙏🙏 Nic víc si nepřejí. ❤️ Opatrujte se.

kamcaci
autor
14. bře 2021

@martulka88 vím, že Ti to moc nepomůže, ale je mi moc líto co se ti přihodilo. Tohle by se nemělo stávat. 😥 I když jsem to nezažila a doufám, že ani nikdy nezažiji ,ale věřím a jsem si snad i jistá, že je to ta nejhorší bolest jakou můžou rodiče zažít. I když si řekneš, že mě se to lehko říká, ale musíte být s mužem silní a věřit že Vám maličký za sebe pošle náhradu, i když jeho přítomnost nejspíš nikdy nic nenahradí a bude chybět do konce života. Moc držím palce, a držte se. ❤️🙏🕊️

vhanka
14. bře 2021

Já ho měla na začátku úplně. A v poradně mi říkali,kdybych ho měla později dostala bych fraksiparin na ředění krve,že dělá sraženiny na placentě. Nějaké nové zjištění. Možná se na to raději zeptejte.

kamcaci
autor
14. bře 2021

@vhanka dobře děkuji za radu, zítra budu volat ke gynekologovi, že v pátek nemůžu přijít na ultrazvuk, tak se určitě zeptám. Díky moc. ❤️

martulka88
14. bře 2021

@kamcaci Vím, že se to lehko nikomu neříká. Bylo to zcela nečekané a nikdy jsem si nemyslela, že by se něco takového přihodilo. Po tomto chceme u dalšího mít doma prenatální odposlech. Já věřím, že Maxíček nám pošle sourozence. Ale jestli mohu poradit, nikdy se nenech odbít a pokud budeš něčím nejistá, ozvi se doktorovi. Já měla dát na své pochyby už to úterý, kdy se naposledy rozloučil i s partnerem, kdy se naposledy pohnul. Bohužel poslední dobou se zjišťuje, jak píše výše @vhanka, tak si to raději pozjišťuj. Moc ti přeji bezproblémový covid a ať je i malé v pořádku! 🍀

kamcaci
autor
14. bře 2021

@martulka88 moc děkuji i když vím, že tobě se to nelehce musí číst, já doufám, že budu mít štěstí a my to s prckem společně zvládneme. 🙏🙏 Každopádně jsi hodně silná holka, že jsi se se mnou potažmo dalšíma holkama podělila o svoje trápení. Máš můj a věřím, že nejen můj respekt a obdiv 😘 Já bych o tom trápení jistě nebyla schopna mluvit. A určitě si já z tvého příběhu beru ponaučení dát na vlastní pocity. 💪 Moc držím palce ať brzo držíš společně s mužem zdravé děťátko v náručí. Drž se. ❤️❤️❤️

martulka88
14. bře 2021

@kamcaci Ano, je pro mne těžké vidět miminka, to je pravda. Však je to teprve 6 týdnů. Mně hodně pomohlo o tom mluvit. Ale i tak jsem uvnitř dost rozbitá, ikdyž to nedávám na sobě znát. Nechci, aby lidé viděli mou bolest. Drž se také a věřím, že oba budete v pořádku. 🍀

kkjanicka
14. bře 2021

@kamcaci mela jsem cca ve stejnem tydnu. Vse v poradku,miminko roste a je ok. Dr.rikal,ze nejhorsi jsou vyssi teploty. Ty mimi nejvice ohrozuji. I jsem "zhubla,nepribrala",vse ok. Mimi roste,vrti se. Nebojte,vse bude v poradku.

kackacerm
14. bře 2021

Ahoj, ve 34tt jsem si prošla covidem, střední průběh, pěkný hnus. Skončila jsem i na pohotovosti, špatně se mi dýchalo a bylo mi pořád zle. Snědla jsem celé balení paralenu, nakonec mi předepsali atb a ty naštěstí zabraly. 🙏 10dni jsem s tím bojovala. Ale prcek po dvou vyšetření vypadá v pořádku. Pěkně roste, i když jsem za ty dny toho moc nesnědla, kope a jsem stále zamčená na 7 západů. Tak věřím, že vše bude v pohodě a doklepem to do zdarného konce. 😊

kamcaci
autor
14. bře 2021

@kackacerm moc držím palce ať je Vám oboum dobře. ❤️

kackacerm
14. bře 2021

@kamcaci Děkuji, Vám taky. 👶