icon

Další testy, další čekání

olinka230
8. pro 2016

Ahoj 🙂 tak přesně za týden mě to čeká... Abych vás seznámila o co jde: Byla jsem na 1. Screeningu ve 13 tt vyšel dobře se vším všudy... sestřička mi řekla, jakmile do 3 dnů nezavolame je vse v pořádku.. uběhli 2 dny a ja se radovala, ale třetí den telefonát s genetiky 😔 " přišli nam výsledky s vaši krve a musíte prijit za 4 týdny, znova na odběry, které se dělají okolo 17 tt, máte nižší hodnotu hormonu, není to nejhorší ale je to na hraně" absolutně jsem nevěděla v tu chvíli která bije 😳 na nic jsem se nezeptala jen potvrdila termín, kdy mam prijit... a jak sem četla na internetu a všude možné, ze je to riziko vývojových vad miminka. Od te do doby nemohu dobre spat a strasne se bojím o naše miminko. S přítelem se moc těšíme, ale ted v nas vládne jen strach. Prosim vas nemate některá, s tímto nejake zkušenosti? Dekuji a držte nam prosim palečky 🙏

rencamouckova
8. pro 2016

Ahojky, osobní zkušenost nemám, ale mám ve svém okolí dve ženy, kterým při tomto vyšetření řekli, že budou mít postižené dítě a i přesto se jim narodila úplně zdravé miminka. Určitě se nestresuj, dobře to dopadne, uvidíš 🙂

alcar
8. pro 2016

@olinka230 a tak jak ti vysel ten screening? Hodnoti se utz a odbery zaroven. Nehodnoti se to a to zvlast. Bud vyjde pozitivni nebo negativni.

nikkimakri
8. pro 2016

Ahoj zkušenost mám...u obouch těhotenství. V tom prvním mi vyšla vyšší hodnota hormonu co se týká placenty a u druhého teď nevím který to byl ale hodnota byla nižší 🙂 Jelikož celý výsledek nevyšel špatně a ultrazvuk byl v pořádku a bylo to právě jak ty píšeš - na hraně. Tak nikdo nic neřešil(žiju v Řecku) a už se to sledovalo jen ultrazvukem. 🙂 Syn je naprosto v pořádku - narodil se s rozštěpem pusinky, ale to s tím nesouvisí, odběr plodové vody na kterém jsem byla(z jiného důvodu) byl také v pořádku. Snaž se být v klidu, tím dalším testem oni myslí Triple, který ale bohužel často ukazuje chybně ☹ Snaž se udržet v klidu a mysli pozitivně, drobeček to v bříšku cítí! 🙂 Hodně štěstí a držím palce ať je vše v pořádku!

nikkimakri
8. pro 2016

@alcar přesně tak, hodnotí se to jako celek, vytržená hodnota v podstatě o ničem nevypovídá...

olinka230
autor
9. pro 2016

Ahoj holky, do telefonu mi neřekli nic jiného než tohle... ale ultrazvuk byl dobry, našli sme nosní kustku a vse potřebné... je to uz měsíc kdy jsem videla drobecka, tak jsem dost nervózní ale mam AngelSound tak aspon ten mi pomáhá trosku... strasne se toho bojím, ze miminko nebude v pořádku 😔😔

olinka230
autor
9. pro 2016

@nikkimakri s rozštěpem pusinky? A to ti řekli drive? Ale je fajn, ze jste jinak v pořádku 🙂

nikkimakri
9. pro 2016

@olinka230 Ano s rozstepem obliceje(spravne)...ne, nepoznali to...v dnešní době se to už stane málo, ale stalo 🙂 Nicméně po mých dvou nezdařených těhotenstvích v minulosti, kdy jeden skončil ve 28.tt špatně a druhý ve 23tt špatně...tohle je pro nás nic 🙂

olinka230
autor
10. pro 2016

@nikkimakri to musi byt hrozne bolestiva záležitost, prijit o miminko v 28 tt 😔😳 to by me ani nenapadlo, ze se to muze stát... koukala jsem na vaše fotky malickej je krásnej!!!!!! 😍

nikkimakri
10. pro 2016

@olinka230 No, nebylo to šťastné období...nicméně jsem ráda, že to máme za sebou a že malej je v pořádku 🙂 Děkujeme moc! 🙂

jakaluce
10. pro 2016

@olinka230 Ahoj, to co popisuješ se mi přihodilo úplně stejně ☹ neseděli mi ale dvě hodnoty z krevních testů a pak se počítá riziko na různé vady. Následovala genetika-amniocentéza-potrat. Teď jsou to 4 týdny od ukončení (17+4tt). Doktorka mi do telefonu také nic neřekla, nechtěl mě stresovat, ale bylo to daleko horší, než kdyby rovnou řekli co hrozí za rizika. Moc držím palečky! Třeba budeš víc štěstí, posílám Ti srdíčko 🙂 napiš jak si dopadala! ❤🍀

olinka230
autor
10. pro 2016

@jakaluce Ahojky, tak to jsi me moc nepotěšila 😔😔😔 snad nebudu muset nic takového podstoupit 😔 take nechapu, proc vse neříkají na rovinu!! 😳 poslouchám skoro furt srdíčko a to me uklidňuje... asi bych se zbláznila. Jinak take přeji hodne úspěchu 😏❤️ dekuji za srdíčko

jakaluce
10. pro 2016

Snaž se být v klidu a nemyslet na to!! Drž se a klidně potom napiš!

olinka230
autor
10. pro 2016

@jakaluce jeste prosimte za jak dlouho se dozvím výsledky?

jakaluce
11. pro 2016

Záleží z čeho. Na genetiku jsme šli na konzultaci a tam před nás předložili výsledky krve ze screeningu a navrhli nám dvě řešení. Buď odběr krve a nebo amniocentézu. Už dopředu jsem věděla že chci jít na amnio, protože to je nejpřesnější metoda, krev je sice míň invazivní a platí se za ní něco okolo 12 tisíc (posílá se to do zahraničí), to už je na každým jak se rozhodne. A na druhý den na ráno jsem šla na amniocentézu. Předběžný výsledek je do 48 h a definitivní do třech týdnů. Nám volali za dva dny...

jakaluce
11. pro 2016

a další možnost je, že nemusíš jít na nic a nechat to tak jak to je a doufat...