Hematom v 1. trimestru

iveet87
16. črc 2020

Ahoj holky, jdu si pro nějaké zkušenosti. Minulý týden jsem navštívila kvůli špinění svoji gynekoložku. Našla mi drobný hematom. Ten minulý týden bylo těhotenství 8+2 srdíčko prý je silné, prcek roste a velikostí přesně odpovídá. Já jsem se v tom stresu doktorky ani na nic nezeptala. O dvě minulé těhotenství jsem přišla a blíží se doba kdy to minule skončilo. Jsem z toho nervózní. To špinění mě děsí, pořád sleduju jak se to vyvíjí. V podstatě je to každý den stejné. Ráno se objeví hnědé špinění, během dne to slábne a večer už není téměř nic poznat. Včera brzo ráno byla krev čerstvá, ale zase to do odpoledne přestalo. Potřebovala bych vědět jestli s tím máte některá podobné zkušenosti, potřebovala bych se nějak uklidnit. Ale dál jsem objednaná až na genetiku na 3. 8. A to je ještě hodně dlouho.

moonulka
16. črc 2020

@iveet87 Hematom mi našla dr. hned na první kontrole 6+2, co si pamatuju, tak jsem špinila snad od uhnízdění. Dostala jsem Ascorutin, klidový režim a za dva týdny na další kontrole byl pryč (i když zrovna ten den ráno ze mě vypadl kousíček tmavě červené sraženiny). Zbytek těhotenství jsem měla bez komplikací 🙂

lusy_
16. črc 2020

Jen jsem zjistila, že čekáme druhé miminko, začala jsem hodně krvácet až jsem byla na pohotovosti. Tam mi nedali moc šancí, že miminko se mnou zůstane. Na kontrole za týden u mého gynekologa bylo vše lepší i když hematom tam stále byl a docela veliký. Ale doktor mi dával vekou naději a nějaké prášky. Chvíli jsem ještě špinila. Bylo mi řečeno, že stará hnědá krev je správná. Jasně červená už trochu horší. Hodit se v tu chvíli do pohody bylo hrozně těžké, ale přes to všechno co nás na začátku postihlo stříhám metr a za měsíc čekám příchod dalšího člena rodiny. Zbytek těhotenství mám uplně v pohodě. Hlavně věř a mysli na vás oba i když hlava a fantazie je mocná. Držím palce

viperaberus
16. črc 2020

Ahoj, já začala krvácet ve 13 týdnu po prodělané infekci. Pomalu jsem se s prckem loučila, teď jsem ve 24 týdnu a hematom je pryč. Krvácení se drželo až do cca 18 týdne, týden klidu v nemocnici (s injekcema proti krvácení a lékama) a pak klidový režim doma + Gynprodyl. I přes to všechno hematom rostl (nejvíc měl 96 *33* 44mm, takže byl opravdu velký) a to špinění když odcházel bylo dost nárazové, někdy i s jasnější krví, ale taky mi to nejvíc odcházelo ráno a dopoledne. Dost záleží i na tom, kde ten hematom máš. A upřímně, nejvíc mi pomohlo jít do práce, protože tam jsem se míň sledovala a tím pádem i stresovala.
Držím palce ať je všechno v pořádku!

zelenaesmolda
16. črc 2020

@iveet87
hematom jsem mela,dite se narodilo v poradku.obavam se ale,ze zkusenosti ostatnich jsou k nicemu,hematom je velke riziko potratu takze bude se ztrati nebo nastane potrat.je to hop nebo trop.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru