icon

Hematom v 7+3. tt po potratu. Máte zkušenost?

jsemhelen
Včera v 17:00

Máte někdo zkušenosti?

7+1 sem byla na pohotovosti mimi odpovídalo 7+0tt

Dnes kontrola u gynekologa 7+3tt miminko odpovídalo uz 7+3 přesně.. ale vedle hematom.
Nasazen klidový režim. V březnu sem potratila mam strach. Vaše zkušenosti?

drep
Včera v 17:16

Je to celkem běžné a často to vůbec nic neznamená. Zároveň podle současného stavu vědeckého poznání klidový režim nijak nesnižuje riziko ani potratu ani přesčasného porodu (to neříkám já, ale gynekoložky, nedávno byl podobný dotaz v naší fcb skupině matek lékařek).

anonym_638ea8
Včera v 17:16

Já hematom měla a ještě na špatném místě hned u miminka , tudíž mimi v ohrožení a vysoké riziko potratu. Hospitalizace na 10 dní. Dopadlo to dobře, klidový režim a důsledný manžel zajistili,že je malý v pořádku.

jsemhelen
autor
Včera v 17:31
@drep

Je to celkem běžné a často to vůbec nic neznamená. Zároveň podle současného stavu vědeckého poznání klidový režim nijak nesnižuje riziko ani potratu ani přesčasného porodu (to neříkám já, ale gynekoložky, nedávno byl podobný dotaz v naší fcb skupině matek lékařek).

@drep takze se nemam úplně znepokojovat? Nekrvácím. Bolí mě podbřišek. Ale mam strach no

jsemhelen
autor
Včera v 17:33
@anonym_638ea8

Já hematom měla a ještě na špatném místě hned u miminka , tudíž mimi v ohrožení a vysoké riziko potratu. Hospitalizace na 10 dní. Dopadlo to dobře, klidový režim a důsledný manžel zajistili,že je malý v pořádku.

@anonym_638ea8 a co si vše dělala/nedelala? Me z toho lezeni tak strašně bolí v kříži už nevim co se sebou a to je první den

prosincovemimi
Autor odpověď smazal
klchudik
Včera v 17:41

Měla jsem hematom a v 6+3 jsem začala masivně krvácet. Miminko se udrželo a dnes jsem ve 22 týdnu 😊

anonym_638ea8
Včera v 17:44

Spala. Já byla naštěstí tak strašně pořád unavená, že jsem bdělý stav měla snad jen +-5h denně. Doma taky polehávala a střídala polohy , sed ,polosed ,bok apod. Co jsem mohla dělat, když byt byl v kompletní rekonstrukci a venku zima. Filmy a hraní se starším synem.

drep
Včera v 17:53
@jsemhelen

@drep takze se nemam úplně znepokojovat? Nekrvácím. Bolí mě podbřišek. Ale mam strach no

@jsemhelen víš, že první trimestr je prostě bohužel buď anebo, nikdo ti nezaručí, že to dobře dopadne. Ale zároveň pokud ne, tak jsi neměla šanci to ovlivnit.
Vím, že těhotenství po zamklém potratu je hrozně stresující, sama jsem to zažila, ale některé věci neovlivníš.

anonym_21b015
Dnes v 06:57

švagrová ležela celé těhotenství, měla z hematomu u miminka dvakrát krvácení, že pro ní byla rychlá. Fakt odpočívala až skoro do konce. Tam teda pohyb byl velké špatné. Miminko to zvládlo a je z něj teď už velký kluk. Následovala bych doporučení lékaře 😉