Hemoroidy v těhotenství. Co zabere?

9. dub 2021

Ženy, co na hemoroidy v tehotenstvi?
Cipky, mast, koupele?
Řekla bych, ze je to celkem akutní a trosku bolí.
Mám doma cipky Faktu, muzu je použit jako první pomoc? A co dál?
Díky všem.

rickym
9. dub 2021

Mycí gel s dubovou kůrou, sedací koupel dubová kůra, mast Preparation H a hlavně mi pomohl Detralex - je na předpis. U čípku si nejsem jista jestli jsou v těhotenství povolené.

mamikry
9. dub 2021

S cipky bohuzel neporadim, ale mne vcelku zklidnuje Herbalon emulze a mast z dubove kury. Taky zvysena hygiena.

makkyv
9. dub 2021

No tak já tě moc nepotěším, první se mi udělal na konci tehu před porodem, s kterým jsem šla i na chirurgii, predepsali mi mast a zmizel, hned po porodu mi opět vyskočil a do teď se ho nemohu zbavit a mala má 5 měsíců.. mazu, myju, vše... tak prý pokud nezmizí musim nabehnout zpět na chiru..🙄 a to jsem je v životě neměla. Tak snad ty budeš mít štěstí a zbavis se toho jako všichni, já jsem asi zvláštní případ😅🙄

ajja87
9. dub 2021

Taky tě moc nepotesim, při prvním jsem měla mast Factu, ta mi pomohla, ale teď pri druhém vubec nicp, od factu, přes Preparation H, nějakou mast z Maxe až po Detralex.Pri porodu mi ještě vyskočil víc, až mi vadil i mezi pulkami, tak jsem mazala Factu a po odpadnuti stehu jsem pouizla aso dva čípky Factu a teď už tam mám jen malou kuličku.

autor
9. dub 2021

Dekuju.
Já už měla parkrat i před těhu, proto mám doma ty cipky. Ale jednou za čas jsem ho použila a všechno bez problému. Ale dneska mi ráno kousek taky vylezl a kromě toho, ze to trosku bolí, tak je to hlavně nepříjemný. Určitě se poradím v lékárně, chtela jsem jen vědět, jestli muzu jen jako první pomoc použit ty cipky a pak už třeba mast a dubovku. V pribalovým letáku je totiž jen napsáno, ze v tehotenstvi se poradit s Dr. 😁 Jinak mám mýdlo na intimní hygienu, bavlněný prádlo a tak. Tak předpokládám, ze je to rostoucí mimco, co si dela prostor. 🙂

amazonkajanik
9. dub 2021

Tak to chce i upravit jídelníček,aby stolice byla měkká a nepodporovala další vyhřeznutí. A do porodnice sedací polštář 😉

kristyna109
9. dub 2021

Mne v tehotenstvi dr doporucila cipky a mast Factu. Tak myslim, ze muzes pouzit😉

misina321
9. dub 2021

Mně dr řekl v těhotenství mast nevadí (mám Faktu), ale čípky nedoporučoval (nevím proč). Vzhledem k tomu, že mám problém s vnějšími, tak čípky nepotřebuji. Teď se mi to ještě víc zhoršilo, tak jsem poprosila o předpis na Detralex a je to fakt lepší.

slunea
9. dub 2021

Doporučuji na předpis Cyclo3Fort! Hemoroidy mě trápily před a na začátku těhotenství, než mi jej doktor napsal, a pak se ozvaly až v šestinedělí, když pilulky došly. U druhého jsem taky během těhu zobala cyclo4fort a zase v pohodě.

autor
10. dub 2021

Dekuji! 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru