Hemoroidy v těhotenství: Jaké prostředky pomáhají?
Ahoj, omlouvám se, za anonymitu, jen pro mě citlivé téma.. Jsem ve 13tt, dnes jsem měla hlen s příměsy krve na toaletním papíru, bylo to od konečníku. Nikdy jsem s ničím takovým problém neměla, nic mě nebolí, jen v těhotenství trpím zácpy.. Má otázka je, než začnu plašit u lékaře, může se jednat o hemeroidy? Případně co na to používáte? Četla jsem že je fajn gel z dubové kůry, je ještě něco volně prodejného, co se může používat během těhotenství? Děkuji.
Ahoj, měla jsem hemeroidy u první dcery až ke konci těhotenství a par let po porodu, pak se to uklidnilo, resp skoro zmizely. Myslím, že to co se Ti stalo, tak jsou popraskané cevky z tlačení a ten hlen klidně muze byt z pochvy a u hráze se to smisilo z krví.
Pro klid duše můžeš jít k praktikovi nebo na proktologii (a obzvlášť kdyby se to nelepsilo), ale ted v těhotenství s tím moc neudělají. Vysetreni na proktologii si teda já osobně nechám na podruhé ujít, pokud to nebude vyloženě nutné.
Doma a někdy i na cestách používám vlhčený toaletní papír místo obyčejného toaletaku. To mi pomáhá hodně jako prevence a je mi to prostě příjemnější. Jsem teď v 15tt a tak do 12tt jsem zácpou trpěla hodně, posledni 2 tydny je zacpa na ústupu. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit: hodně pij - to je základ, jez ovoce a zeleninu s velkým obsahem vlákniny, zkus do jídelníčku zařadit vločky anebo i sušené švestky, atd... Když je to fakt velký špatný, tak taková první pomoc jsou glycerinove čípky. Působí lokálně v řiti, nicemu neublíží a Tobe uleví. Držím palce.
Volne prodejných je plno různých čípku a krému. Třeba procto-glyvenol atd. Já jsem obě těhotenství trpěla na zácpy a hemoroidy se mi také udělaly. Dej si prostě laktulozu, ta je v těhotenství bezpečná. Můžeš užívat jak dlouho potřebuješ. Půl hoďky po snídani, hodně pij vodu, jinak nebude fungovat. Klasicky jíst ovoce, zeleninu, vlákninu. Švestkový kompot, kefiry, jogurty. Brát pravidelně probiotika.
Kup si v lékárně nějaký sirup na tu těhotenskou zacpu. Hlavně řekni, že jsi těhotná. Já měla také zacpu a tim, že budeš tlačit si ty hemeroidy můžeš udělat. Takže kup si něco v lékárně,bude to lepší.
Ahoj . Mne Dr napsala čípky a gel faktu sice se platí ale jediný volně prodejný příprek co zastavuje krvácení a hojí . Jsem 30tt
A na zácpu mi pomáhají glycerinové čípky a ovoce .

Dobry den, bohužel může. Ale v 13 TT, spis se dělají ke konci těhotenství nebo po porodu, jak je miminko veliké a tlaci na pánevní dno. Ovšem pokud trpíte zácpou, tak ano, může. Já si koupila gel hemostop gel max 75ml asi cca za 220,- mohou i těhotné a kojici. Je přírodní, dubová kůra, aloe, a asi dalších 10 složek. Prodávají i čípky. A mě to pomohlo. Chce to ale upraví i stravu, hemerodidy se vrací a je to spis o stylu. Takže zařadit vlákninu, zeleninu a pohyb (to se řekne, když půlka těhotenství jsou nevolnosti a druhá je těžká pro omezeny pohyb) 😊 držte se