Herpes v těhotenství. Má vliv na miminko?
Ahojte, chcela by som sa opytat som tehotna 30tt a mam v herpes za herpesom. Jeden vyliecim a dalsi urobi. Doktor neriesi ale ja mam obavy ci to nemoze nejak vplyvat na mimi 🥺🥺 mal niekto tiez kopu herpesov pocas tehotenstva a narodilo sa mu zdrave babatko?
@nesska7 Ano, ja, uplne zdrave babatko a dokonca za jeho 5 rokov este ani nemal herpes, hoci ja aj muz mame casto. Herpes je v tehotenstve nebezpecny, len ak ho dostanes prvy raz.
@marianarem och to som rada 🤗 ja uz som mala z toho hlavu v smutku
@nesska7 měla jsem u obou těhotenství. Teď už to jsou obě puberťačky a rozhodně jsou zdravé až moc 😀 Špatný je herpes přímo u porodu, tam se doporučuje CS. Naštěstí v závěru těhotenství se mi toho podařilo vždy zbavit.
Měla jsem v těhotenství několikrát. Ale třeba právě díky tomu na ně ani jedna z dcer netrpí🙏🙂
@nesska7 měla jsem u obou těhotenství. Teď už to jsou obě puberťačky a rozhodně jsou zdravé až moc 😀 Špatný je herpes přímo u porodu, tam se doporučuje CS. Naštěstí v závěru těhotenství se mi toho podařilo vždy zbavit.
@blondynka400 dakujeeem za odpoved a mala si casto ? Ci len sem tam 1-2x?
Měla jsem v těhotenství několikrát. Ale třeba právě díky tomu na ně ani jedna z dcer netrpí🙏🙂
@leilinka1234 no to dufam ze bude rovnako aj u nas, tie herpesy su riadna otrava… 😕 ako casto pocas tehu si mala prosim?
Otázka je, jaký herpes máš na mysli. Mě třeba doktor předepsal tuším v 38. týdnu atb a brala jsem je preventivně až do porodu. A to jsem poslední výskyt měla více než 10 let zpět…
Otázka je, jaký herpes máš na mysli. Mě třeba doktor předepsal tuším v 38. týdnu atb a brala jsem je preventivně až do porodu. A to jsem poslední výskyt měla více než 10 let zpět…
@morgan pardon zabudla som konkretizovat, myslela som klasicky na ustach 😊 aj ked v minulosti som mala sem tam aj tam dole, ale nastastie teraz sa mi vyhyba pocas tehotenstva
@morgan pardon zabudla som konkretizovat, myslela som klasicky na ustach 😊 aj ked v minulosti som mala sem tam aj tam dole, ale nastastie teraz sa mi vyhyba pocas tehotenstva
@nesska7 tak to je ta lepší varianta, to by snad mělo být v pořádku 😊 Ale jak jsem psala, doktor u mě výskyt v dávné minulosti viděl v kartě a říkal, že riskovat nechce. Ale nevim, jestli když se ti teď dělají v puse, tak jestli je i větší riziko, že se bude opakovat i ten druhý. Asi bych se zmínila v poradně pak před porodem v porodnici třeba v tom 38. týdnu 🤷🏻♀️
@blondynka400 dakujeeem za odpoved a mala si casto ? Ci len sem tam 1-2x?
@nesska7 já myslela tam dole 😀😀. Na půdě bych popravdě vůbec neřešila. Ten nevadí ani v době porodu. A kolikrát to už nevím, ale bohužel určitě víckrát, v těhotenství se mi dělaly fakt hodně a to jinak na to až tak moc netrpím
@morgan jakou mají souvislost ATB a opar? 😀
@morgan jakou mají souvislost ATB a opar? 😀
@blondynka400 máš pravdu, byly to nějaký antivirotika či co, ach jo, nevim proč jsem napsala atb. Každopádně jsem ráda, že jsem byla chráněná.
@blondynka400 máš pravdu, byly to nějaký antivirotika či co, ach jo, nevim proč jsem napsala atb. Každopádně jsem ráda, že jsem byla chráněná.
@morgan já si právě říkala, co je to za nesmysl 😀 Antivirotika už chápu, za mne je třeba lepší Herpesin, ale je to dost podobné. Každopádně ono pro miminko tyto léky taky nejsou nic moc a kvůli prevenci a oparu na puse mi to tedy přijde dost přehnané.
@morgan já si právě říkala, co je to za nesmysl 😀 Antivirotika už chápu, za mne je třeba lepší Herpesin, ale je to dost podobné. Každopádně ono pro miminko tyto léky taky nejsou nic moc a kvůli prevenci a oparu na puse mi to tedy přijde dost přehnané.
@blondynka400 rozumím, ale paní psala, že ho dříve měla i dole. Já jsem o něj nijak nežádala, ani jsem nevěděla, že se to takhle řeší, ale prof. Hájek u Apolináře řekl, že je to zbytečné riziko a při porodu by to mohlo být velmi problematické. Proto jsem to zmínila.

@nesska7 Ano, ja, uplne zdrave babatko a dokonca za jeho 5 rokov este ani nemal herpes, hoci ja aj muz mame casto. Herpes je v tehotenstve nebezpecny, len ak ho dostanes prvy raz.