icon

Herpes v těhotenství. Má vliv na miminko?

nesska7
2. kvě 2025

Ahojte, chcela by som sa opytat som tehotna 30tt a mam v herpes za herpesom. Jeden vyliecim a dalsi urobi. Doktor neriesi ale ja mam obavy ci to nemoze nejak vplyvat na mimi 🥺🥺 mal niekto tiez kopu herpesov pocas tehotenstva a narodilo sa mu zdrave babatko?

marianarem
2. kvě 2025

@nesska7 Ano, ja, uplne zdrave babatko a dokonca za jeho 5 rokov este ani nemal herpes, hoci ja aj muz mame casto. Herpes je v tehotenstve nebezpecny, len ak ho dostanes prvy raz.

nesska7
autor
2. kvě 2025
@marianarem

@nesska7 Ano, ja, uplne zdrave babatko a dokonca za jeho 5 rokov este ani nemal herpes, hoci ja aj muz mame casto. Herpes je v tehotenstve nebezpecny, len ak ho dostanes prvy raz.

@marianarem och to som rada 🤗 ja uz som mala z toho hlavu v smutku

blondynka400
2. kvě 2025

@nesska7 měla jsem u obou těhotenství. Teď už to jsou obě puberťačky a rozhodně jsou zdravé až moc 😀 Špatný je herpes přímo u porodu, tam se doporučuje CS. Naštěstí v závěru těhotenství se mi toho podařilo vždy zbavit.

leilinka1234
3. kvě 2025

Měla jsem v těhotenství několikrát. Ale třeba právě díky tomu na ně ani jedna z dcer netrpí🙏🙂

nesska7
autor
3. kvě 2025
@blondynka400

@nesska7 měla jsem u obou těhotenství. Teď už to jsou obě puberťačky a rozhodně jsou zdravé až moc 😀 Špatný je herpes přímo u porodu, tam se doporučuje CS. Naštěstí v závěru těhotenství se mi toho podařilo vždy zbavit.

@blondynka400 dakujeeem za odpoved a mala si casto ? Ci len sem tam 1-2x?

nesska7
autor
3. kvě 2025
@leilinka1234

Měla jsem v těhotenství několikrát. Ale třeba právě díky tomu na ně ani jedna z dcer netrpí🙏🙂

@leilinka1234 no to dufam ze bude rovnako aj u nas, tie herpesy su riadna otrava… 😕 ako casto pocas tehu si mala prosim?

morgan
3. kvě 2025

Otázka je, jaký herpes máš na mysli. Mě třeba doktor předepsal tuším v 38. týdnu atb a brala jsem je preventivně až do porodu. A to jsem poslední výskyt měla více než 10 let zpět…

nesska7
autor
3. kvě 2025
@morgan

Otázka je, jaký herpes máš na mysli. Mě třeba doktor předepsal tuším v 38. týdnu atb a brala jsem je preventivně až do porodu. A to jsem poslední výskyt měla více než 10 let zpět…

@morgan pardon zabudla som konkretizovat, myslela som klasicky na ustach 😊 aj ked v minulosti som mala sem tam aj tam dole, ale nastastie teraz sa mi vyhyba pocas tehotenstva

morgan
3. kvě 2025
@nesska7

@morgan pardon zabudla som konkretizovat, myslela som klasicky na ustach 😊 aj ked v minulosti som mala sem tam aj tam dole, ale nastastie teraz sa mi vyhyba pocas tehotenstva

@nesska7 tak to je ta lepší varianta, to by snad mělo být v pořádku 😊 Ale jak jsem psala, doktor u mě výskyt v dávné minulosti viděl v kartě a říkal, že riskovat nechce. Ale nevim, jestli když se ti teď dělají v puse, tak jestli je i větší riziko, že se bude opakovat i ten druhý. Asi bych se zmínila v poradně pak před porodem v porodnici třeba v tom 38. týdnu 🤷🏻‍♀️

blondynka400
3. kvě 2025
@nesska7

@blondynka400 dakujeeem za odpoved a mala si casto ? Ci len sem tam 1-2x?

@nesska7 já myslela tam dole 😀😀. Na půdě bych popravdě vůbec neřešila. Ten nevadí ani v době porodu. A kolikrát to už nevím, ale bohužel určitě víckrát, v těhotenství se mi dělaly fakt hodně a to jinak na to až tak moc netrpím

blondynka400
3. kvě 2025
@morgan

@morgan jakou mají souvislost ATB a opar? 😀

morgan
4. kvě 2025
@blondynka400

@morgan jakou mají souvislost ATB a opar? 😀

@blondynka400 máš pravdu, byly to nějaký antivirotika či co, ach jo, nevim proč jsem napsala atb. Každopádně jsem ráda, že jsem byla chráněná.

morgan
4. kvě 2025

Konkrétně to byl Zirvin, jak teď koukám. Tímto se i @nesska7 omlouvám za mystifikaci. Ale stejně bych se na to pak poptala 😊

blondynka400
4. kvě 2025
@morgan

@blondynka400 máš pravdu, byly to nějaký antivirotika či co, ach jo, nevim proč jsem napsala atb. Každopádně jsem ráda, že jsem byla chráněná.

@morgan já si právě říkala, co je to za nesmysl 😀 Antivirotika už chápu, za mne je třeba lepší Herpesin, ale je to dost podobné. Každopádně ono pro miminko tyto léky taky nejsou nic moc a kvůli prevenci a oparu na puse mi to tedy přijde dost přehnané.

morgan
5. kvě 2025
@blondynka400

@morgan já si právě říkala, co je to za nesmysl 😀 Antivirotika už chápu, za mne je třeba lepší Herpesin, ale je to dost podobné. Každopádně ono pro miminko tyto léky taky nejsou nic moc a kvůli prevenci a oparu na puse mi to tedy přijde dost přehnané.

@blondynka400 rozumím, ale paní psala, že ho dříve měla i dole. Já jsem o něj nijak nežádala, ani jsem nevěděla, že se to takhle řeší, ale prof. Hájek u Apolináře řekl, že je to zbytečné riziko a při porodu by to mohlo být velmi problematické. Proto jsem to zmínila.