Hodně plodové vody ve 25+3tt, máte podobný problém?

bora5
10. čer 2015

Dobrý den, moc Vás prosím o info, zda má někdo podobný problém. Dnes na gyndě mi doktor řekl, ježiš!!!! Tak se se vylekala a ptala se ho, co to znamená. Říkal, že mám moc plodové vody a že dítě se tam moc pohybuje. Na netu jsem se dočetla samé špatné věci od vývojových vad a po úmrtí plodu. ☹ 😢

tyf
10. čer 2015

@bora5 To jsem teda ještě neslyšela. Já měla hodně plodové vody a jediné negativum bylo, že mě hodně bolely pohyby dítěte, až jsem dvakrát jela na pohotovost, jestli se něco neděje. O tom, že by s tím souviselo nějaké riziko mi žádný doktor neřekl.

mpavlinka
10. čer 2015

Taky jsem měla hodně plodové vody, byla jsem na různých vyšetřeních a více mě sledovali. Nakonec vše ok.

nonnni
10. čer 2015

@bora5 mas za sebou testy na cukrovku? Je to dost casta komplikace prave gestacniho diabetu (ale nemusi byt, nekdy proste je jen te vody hodne), jde o polyhydramnion. Mela jsem to v poslednim tehotenstvi, vic me sledovali, mela jsem navic par utz na vyvojove vady, nakonec si mala prokopla akvarko ve 36+4, ale ja nedonosila ani jednu ze tri, prokoply si ho vsechny. Mala je naprostov poradku.

petratwin
10. čer 2015

Prošla jsem si tím taky. U dvojčat (každé v samostatném obalu), plod B velmi výrazný "polyhydramnion", naopak plod A olygohydramnion. Řešilo se, zda půjdu na odběr nadbytečné plodové vody (amniodrenáž). Při tom velkém množství plodové vody naopak matka méně cítí pohyby dítěte a má větší nafouklejší břicho. Měla jsem velmi mírnou cukrovku, pouze na dietě, žádný inzulín jsem si nepíchala. Mohlo to s tím souviset, ale já opravdu držela poctivě dietu a hodnotu cukru v krvi jsem měla stále v normě, a těch dalších možných příčin je celá řada. Stejně tak je i celá řada rizik pro dítě, některé jsou opravdu děsivé.
Pravděpodobně půjdeš na rizikovku a budou tě víc sledovat. Ale neděs se, doktoři prostě nesmí nic podcenit. Já jsem na amniodrenáž nakonec nešla, ale ve 3. trimestru se mi k tomu přidaly ještě jaterní problémy a porodila jsem předčasně. Ale vše dopadlo dobře, cvičili jsme asi půl roku vojtovku (spíš jen preventivně kvůli neideálnímu zpevnění/zapojení svalů, což se rychle spravilo) a žádné následky polyhydramnionu nemáme.

petratwin
10. čer 2015

Jinak i tady na M. koníkovi je článek o polyhydramnionu. A je tam i věta "Jednoduché případy polyhydramnionu obvykle nevyžadují léčbu." Třeba to bude tvůj případ 🙂

bora5
autor
10. čer 2015

Děkuji, byla jsem na cukru v pátek, tak pořád čekám na výsledky.

prumyslovacka
10. čer 2015

Vubec si s tim hlavu, to jsem měla taky - nejdřív hodně, pak málo, pak akorát, vše bylo naprosto v pořádku, dnes mi tu řádí dvouletá divoška 🙂

bora5
autor
10. čer 2015

@petratwin
Děkuji Vám za odpověď. Jsem teď ráda asi za každé utěšení, na kontrolu mám jít za 10 dní, tak do té doby se asi zblázním 😒 . Jinak mám hodně plodovky, ale mimčo cítím právě až moc. Cítím pohyby pořád.

mpavlinka
11. čer 2015

Pohyby jsou citit hodne, bolelo to. Syn byl pred porodem stale stridave hlavou dolu nebo KP.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru