Holky, byla některá z vás na konizaci v těhotenství?

ivettn
19. lis 2015

Měla jsem dvakrát pozitivní cytologii a příští čtvrtek jdu do nemocnice na konizaci děložního čípku, jsem 16tt. Doktor tvrdí, že pokud se to dělá v první polovině těhotenství, tak to tam není tolik prokrvené a ničemu by to nemělo vadit. Já mám však strach, aby vše dobře dopadlo. Zákrok se prý dělá v částečné narkoze.

kytka12
19. lis 2015

Asi bych se na to v těhotenství vyprdla a nechala to po porodu nebo aspoň za půl roku. Po zákroku je riziko předčasného porodu nebo potratu dost vysoké. Ale asi jde o to v jakém stádiu patologického čípku máš.

melis7
22. lis 2015

A je ta konizace nebytne nutna?Ja bych se do toho v tehotenstvi tak nehnala.Rozhodne bych to konzultovala jeste s nejakym lekarem.Na www.porodnice.cz odpovida Dr Koutsky od Apolinare.Zkusila bych konzultovat minimalne jeho po intrnetu,ale asi budes muset podrobneji popsat nalez,co na tom cipku mas.U Apolinare se zmenami na cipku hodne zabyvaji.
Kdyz uz by to muselo nezbytne byt,tak bych sla do velke nemocnice a ne do Trebice,kam patris.Nechala bych se poslat na vyssi pracoviste nebo si to domluvit primo u Apolinare.Nekdy clovek musi byt aktivni i sam.Kazdopadne preju hodne stesti,at to dobre dopadne.
Skoda,ze je to otazka a nelze diskutovat.

zuzousturkova
4. pro 2015

mám nález také na čípku, jsem už po 1 konizaci a díky těhotenství se mi nález vrátil. také jsem se ptala a lékaři řekli, že během těhotenství se s tím nic nedělá, až po porodu..otázka je, jaký nález na čípku máte..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru