Infarkt placenty - měl někdo?

sim007
13. bře 2015

Mely jste nektera na placente infarkty?Jsem cca 34tt a dneska mi dr rikal ze mam velkou placentu a na nejaky bily flek na utz ze to je jeden maly infarkt.....no a ze velka placenta znamena, ze treba muze prestat vyzivovat mimco....jsem z toho takova rozhozena, protože jinak to nijak neresil....
Jinak mam vse ok....za 14 dni jdu na první ktg.
Tak by me zajimalo jestli jste na to nekdo byl stejne a nakonec bylo vse ok.

smallinka
13. bře 2015

No během těch 14 dnů se může toho dost stát.... co bych dělala já? asi bych zavolala do té porodnice a zeptala se, co to znamená. Divné, je že tě tam doktor hned neposlal. Chápu, že si člověk nechce přidělávat starosti ke konci těhu, ale pro svůj klid bych to řešila. Já takhle na poslední prohlídce u svýho gynekologa neměla bílkovinu v moči, no a za 14 dní na prvním ktg jsem ji měla dost a preeklampsii, ten večer jsem šla na císaře. Možná to nic neznamená v tvém případě, ale já bych raději ještě někam zavolala. Třeba si tě pozvou na ten ultrazvuk dřív. Jo a ještě ten infarkt placenty je možná zapříčiněn tvojí zvýšenou srážlivostí krve, tak by si to možná měla pak i řešit na hematologii, jestli náhodou nemáš zvýšenou srážlivost, třeba kvůli dalšímu těhu.

monihart
13. bře 2015

Ahoj, mně taky našli infarkty na placentě, ale byla jsem už ve 36. tt. Rodila jsem císařem ve 38.tt, ale mělo to jiný důvod. Vím, jak se cítíš, taky jsem kvůli tomu byla vyplašená, dr. jen řekl, že jsou tam malé infarkty a jinak nic. Naštěstí jsem byla sledovaná, ale říkám, mělo to jiný důvod. Asi bych se pokusila dostat k doktorovi dřív.

sim007
autor
14. bře 2015

Uz nikdo zadne zkušenosti?

missa111
14. bře 2015

Ja měla taky. Mnohočetné infarkty placenty. Dr me poslal na uz na měření průtoků krve pupečníkem. Rodila jsem v termínu spontánně, dítě 3 kila. Dr. si myslel, že kouřím, skoro mi vynadal. Ale jsem zapřisáhlý nekurak. Taky jsem byla vyplašená. Ale dcera byla jen trochu menší, jinak naprosto zdravá.

sim007
autor
14. bře 2015

@missa111 a muzu se zeptat v kterem tt ti na to prisly?

missa111
14. bře 2015

Nějak jako tobě cca 35tt. Mému dr se to dost nelíbilo. V nemocnice jim to očividně přišlo ok, ty prutoky byly dobré. Asi jsou zvyklí na horší případy 😃. Vše dobře dopadlo. Ale měla jsem pak problém s porodem placenty, trvalo to pres hodinu a celou dobu mi mordovali břicho, aby vyšla. Po druhé byla venku do 5ti minut, to bylo super. V druhém těhotenství byla placenta v pořádku. Tak nevim jestli to může souviset.

sim007
autor
16. bře 2015

Jeste nekdo ma nejakou zkusenost?

alubif
16. bře 2015

Drobné infarkty placenty jsou normální, pokud je průtok pupečníkě normální a miminko prospívá nic se neděje.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru