icon

Jak na kvasinky v těhotenství bez chemie? Poradíte?

iryna21183
2. lis 2023

Měly jste některá? Co vám pomohlo? Můj dr. je momentálně mimo a nechci k nikomu jinému. Jsem ve 25.tt a ráda bych, kdyby to šlo bez chemie. Poradíte? Díky moc!

luhana
3. lis 2023

@iryna21183
Mykózy mám v podstatě celé těhotenství. Přeléčená jsem už x-krát, pomůže to na pár dní a je to zpět. Pokud je máš v těhotenství prvně, tak to určitě přeleč, bez ,,chemie,,to ale nepůjde. Šetrné jsou např. čipky Borogyn, zavádí se na noc a poté obnovit vaginální mikroflóru nějakými zaváděcími probiotiky.

normalnimatka
3. lis 2023

globule Globulus cum natrio tetraborico by měly bejt poměrně šetrný, si myslim.
kromě vysazení sladkýho, probiotik a prebiotik vnitřně bych i sáhla po zásadotvornejch věcech...voda s citronem je třeba fajn, ale mnohdy je to slabý. kdyby to nestačilo, můžeš si koupit sodu, resp. "zásaditou směs" v lékárenský kvalitě a každej den si prostě dát tu lžičku ve vodě rozpuštěnou, nebo 2x denně, a to by mělo pomoct, aby se to pořád nevracelo.

luhana
4. lis 2023

@normalnimatka
Ono je to těžké, těhotné ženy jsou na kvasinky náchylnější a mnohdy léčba zabere opravdu jen na krátko. Ale určitě je lepší to přeléčit, bylo mi řečeno, že to může infikovat plodovou vodu a nebo spustit předčasný porod 🤷‍♀️ Globule tetraborico mi nepomohly vůbec, probiotika užívám horem i spodem, prebiotika a vlákninu denně ve stravě, sladké nejím a stejně se mě to neustále vrací 🙈
@iryna21183 ale určitě bych do stravy zařadila preventivně ty probiotika, dlouhodobě klidně užívat až do porodu

normalnimatka
4. lis 2023

@luhana já vim, pro někoho, kdo je na to náchylnější, je opravdu vořech se toho zbavit.
proto doporučuju po přeléčení pořád ovlivňovat vnitřně PH. je to levný, miminku to neuškodí (konzultovala jsem to s dr., posvětil mi to, dokonce i tu nelékárenskou.) nebo, kdo by se bál sody, moh by bejt dobrej třeba jablečnej ocet naředěnej s vodou.

probiotika jsou při tomhle taky samozřejmost...doporučuju sehnat si fakt silný, kde je i víc kmenů kultur.

jiss
4. lis 2023

@iryna21183 mně pomohl až porod. Několikrát přeléčená macmirorem, globule, vždycky za pár dní zpět. Doktor říkal, že je to normální, že někdo to tak má, protože je snížená imunita. Bohužel.