icon

Jak se zbavit dlouhotrvající rýmy během těhotenství?

7. led 2025

Rýmu už mám 4 týden a stále trvá nemůžu dýchat jen v chladu a né vždy, užívám olinth pro děti jinak bych asi umřela v lékárně mi nic jiného nedoporučují. Dnes sem inhalovala máte ještě nějaké rady ? Jsem už hotová

petramana
7. led 2025

orl? taky jsem mela neco podobneho v tehu, na orl zjistili zanet dutin, dostala jsem ATB augmentin a kapky do nosu Vibrocil

gbp
8. led 2025

já sem měla těhotenskou rýmu. skoro celou dobu. takže jestli ti vyloučí, že to něco způsobuje, nezbývá než se s tím smířit. 🙈
jo, bylo to strašný. nemohla sem dýchat kvůli břichu, nosu a ještě musela nosit respirator🤦‍♀️

autor
8. led 2025

@gbp Je to síla doufám že je to nějaká zaražená zadní rýma pač chudák můj manžel 😆 chrápu jal starej dřevorubec 😆 je pravda že ke konci těhu jak jsem měla xy kilo na víc tak sem chrápala z toho ale né tak hrozně jako kvůli rýmě 😀

mecaira
8. led 2025

My vždy davame do zvlhčovače vzduchu pár kapek Eukalyptu a nos proplachovat vodou se solí , takovou tou konvičkou, ne klasicky kapky. To mi většinou rýmu vydoluje 😃 a neni to tak invazivní jako kapky. Ono ale jestli máš tu rýmu takhle dlouho, tak to bude chtit asi vědět proč ji máš. Evidentně to nebude jen nachlazení….

autor
8. led 2025

Tak mi doktorka předepsala antibiotické kapky 🙏 i příbuzná co pracuje na ORL mi už Oo telefonu řekla že to bude s největší pravděpodobností zánět . Tak snad to brzy přejde

klpoiu
8. led 2025

Začni proplachovat Vincentkou,nebo solnym roztokem. ( voda+sul) ( na jeden litr 9 g soli) Opravdu to dela zazraky. Spreje do nosu klidne normální,ne pro deti. Jen ty používat jen pri akutní rýmě,ne te co mas ted ty. Těhotenska ryma je bohuzel neco jineho. Ale spíše si kup RymaStop. Je to bylinkový sprej a je super. Můžeš ho stříkat jak je libo. Pomaha i otokum.

felis
8. led 2025

Mam teď taky rýmu a jsem 14tt. Je to vopruz.
Jak už tu někdo psal, tak bych sla k dr., jestli nemáš zánět dutin.
Me pomáhají výplachy (naberes nosem a vyplivnes pusou). V lékárně prodávají konvičku (ja to dávám si obyc skleničkou). Dělám si slany roztok s pár kapkami (2-3) eukalyptoveho oleje. Můžeš vyplachovat i Vincentkou.

kayty
8. led 2025

Proplachovat Vincentkou, mořskou vodou. Pokud máte konvičku, tak tou.
Mně v obou těhotenstvích říkali, že běžné léky z lékárny. Pokud mají připomínky, tak poslat někoho jiného. Já jela normálně Muconasal a ani u porodu neměl nikdo problém. Ono to působí lokálně v nose.

petramana
8. led 2025

ten vibrocil kapky na uvolneni toho nosu jsou skvele, pouzivam i mimo tehu...

felis
8. led 2025

@kayty to o tom lokálním působení jsem taky četla, takže teď při rýmě mám Otrivin Mentol. Nástřikam si, dám si prsty na nos a predklonim hlavu, aby mi to nesteklo do krku, ale působilo jen na sliznicich. Jsem ráda, ze to konečně někdo napsal 😃

petramana
8. led 2025

@felis me tehdy doktor z orl rikal, ze v lekarne mi budou romlouvat ta ATB augmentin i ty kapky do nosu, ze mam rict ze to neni pro me a hotovo... taky jsem se trapila s kaslem a rymou dlouho, lecila jen tim co oficialne tehotne muzou a jen se to zhorsovalo.. az na orl mi pomohla ta ATB a ten Vibrocil kapky.

anonym055
9. led 2025

Ahoj zrovna před 14 dny jsem ji taky mela 😁 doktoři vyloučili cokoli vážnějšího, takže jsem inhalovala vincentku a stříkala mořskou vodu a na noc, když bylo nejhůř, jsem si normálně stříkla olinth pro dospělý, protože to se prostě nedalo.. už je naštěstí pryč.. tak snad se tě taky brzy pustí

felis
9. led 2025

Tak se brzy uzdrav, autorko. Je dobre, ze jsi šla k dr. Uvidíš, že se Ti brzy uleví.

autor
9. led 2025

@felis děkuji už je mi 1000x lépe očividně ty antibiotika byli potřeba 🙏 tak ted už jen doufat že vydržím až do porodu bez nachlazení 😂