Jak snášíte vysazení antihistaminika v těhotenství?
Zdravím všechny těhulky - zejména ty, které braly (berou) různé xyzaly či desloratadiny... 😉
Moje alergoložka mi řekla, že jakmile zjistím, že jsem těhotná, mám vysadit desloratadin, který jsem denně brala. Poslechla jsem a klepu, že cca po týdnu to není tak strašné, avšak v noci se probudím tím, že se drbu na hlavě. Když jsem v minulosti musela vysazovat léky kvůli alergo-testům, vždy mě v noci svědila hlava. Teď to vysazení však bude delší (doufám) a já si říkám, že si časem tělo zvykne a svědět bude čím dál méně... Napište, prosím, zkušenosti, kdo jste na tom byly podobně? Děkuji.
Po vysazení xyzalu mám totálně ucpaný nos (nateklé a přesušené sliznice) a trochu dušnosti. Příští týden jdu na ko, mám pocit, že se to zhoršuje. A to mám "sezónu" jaro léto...
Já jsem kupodivu byla celkem v pohodě a většina potíží se vlivem hormonů zmírnila sama, za to ted jak jsem přestala kojit si to vyžírám. Jo a claritine se určitě může i v těhotenství, je to sice slabší než xyzal, ale aspon něco
Tak koukám, že to mám ještě dobrý - ťukám, že mám jen svědění hlavy a dnes jsem se tím v noci dokonce nevzbudila (nebo si to alespoň nepamatuji). No, kojení asi bude zajímavé - v létě... Mojí kamarádce se alergie během těhotenství také zlepšili, ale ona nebrala léky pravidelně, tak neměla co vysazovat. Tak uvidím, co čeká mě. Děkuji za odpovědi a přeji hodně zdraví (a síly)!

Zvykla jsem si,ale kvuli spatnemu spiru mi pak nasadila analergin, alespon pul denne.A sice to nebylo ok,ale stacilo na preziti Horsi to je pri kojeni, to nejde nic, neb antihistaminika snizuji laktaci.A ja mlika zrovna na rozdavani menela, a doktmovat jsem nechtela. V lete jsem docela trpela, ale ne tak moc, jak jsem cekala 🙂