icon

Jaké je riziko genitálního oparu v prvním trimestru?

petule92
20. kvě 2025

Ahoj holky,
jsem v 9tt a udělal se mi nejspíše genitální opar. Nikdy v životě jsem opar žádný neměla, ale dle popisu to na to sedí ☹
Ráno si samozřejmě zajedu na gynekologii, ale četla jsem teď internet a zděsila se, jak moc vážné je prodělat poprvé opar v těhotenství a ještě v 1. Trimestru.

Mužu se prosím zeptat, jestli je zde nějaká maminka, která toto bohužel zažila v těhotenství a taky se s tím dříve nesetkala a miminko je nakonec zdravé?
Ten potrat a hlavně i velké vývojové vady mě úplně vyděsily.
Moc děkuji za případnou odpověď

sikkacirek
20. kvě 2025

Ahoj, měla jsem v třetím těhotenství a byla jsem v 10.t....nervy v prdeli, dítě zdravé!..ale já byla i na amniocenteze pototom v 21. t., protože jsem navíc od dětí chytla pak ještě pátou nemoc, takže nějaký opar byl nakonec to nejmenší a celkově se vše sralo, mimčo bylo vyvoláno i dřív kvůli anemii a teď má osum měsíců a je to zdravej šílenec...ale riziko tam samozřejmě je u všeho...nic s tím už neuděláš no moc...jedině pak další vyšetření

petule92
autor
20. kvě 2025
@sikkacirek

Ahoj, měla jsem v třetím těhotenství a byla jsem v 10.t....nervy v prdeli, dítě zdravé!..ale já byla i na amniocenteze pototom v 21. t., protože jsem navíc od dětí chytla pak ještě pátou nemoc, takže nějaký opar byl nakonec to nejmenší a celkově se vše sralo, mimčo bylo vyvoláno i dřív kvůli anemii a teď má osum měsíců a je to zdravej šílenec...ale riziko tam samozřejmě je u všeho...nic s tím už neuděláš no moc...jedině pak další vyšetření

@sikkacirek
Moc děkuji za odpověď, jsem ráda, že to vše dopadlo tak dobře s miminkem a je zdravé ❤️ je dobře ze aspoň existují ty testy, kde se dá vyloučit problém. To je hrozné, někdo má to těhotenství relativně pohodindu a někteří jdou od stresu ke stresu kvůli nemocem ☹ já byla dnes u gynekoložky a říkala, že to na Herpes nevypadá naštěstí. Vypadá to jako afty na malých stydkých pyscích a všude mi to vyhazovalo genitální opar. Tak jsem ráda, že podle doktorky to není opar, ale je hrozné, co vše za nebezpečí na těhotné číha 🤦