Je brnění v končetinách příznakem listeriózy?
Chtěla bych se poradit ohledně mých problémů během těhotenství, aktuálně 27+0 týdnů. Začnu tím, že jsem během těhotenství dávala pozor na stravu – nejím nic nepasterizovaného ani syrové maso. Ale stal se mi takový incident, že jsem před týdnem rozmrazovala mraženou zeleninu (večeři jsem ji vyndala a ráno tepelně upravila, mohlo to být i 11 hodin). Sáček nebyl otevřený. Následně jsem ji tepelně zpracovala na pánvi, dokud nebyla mrkev uvařená. Po konzumaci jsem neměla žádné potíže.
Ale asi 2–3 dny po této konzumaci se mi vrátily těhotenské nevolnosti, jako v 1. trimestru, ale zvracení nenastalo. Den na to mě začaly bolet a cítit slabost v kotnících, kolenou, později i v rukou. V rukou je to spíše takové brnění, které směřuje k loktům až k ramenům. Dnes se mi začalo i více potit, teplotu nemám. Mám hrozný strach, že by to mohla být listerióza…
Děkuji Vám za odpověď.
První pomoc při zdravotní úzkosti (fobii) - psychoterapie, antidepresiva, omezení googlování.
Ne, opravdu nemáš listeriózu z rozmražené zeleniny. Máš psychickou nemoc, se kterou i přes opakovaná doporučení nepracuješ. A pokud s tím v brzké době nezačneš, negativně se to podepíše na tvém vlastním dítěti, až toto začneš uplatňovat i ve vztahu k němu...
První pomoc při zdravotní úzkosti (fobii) - psychoterapie, antidepresiva, omezení googlování.
Ne, opravdu nemáš listeriózu z rozmražené zeleniny. Máš psychickou nemoc, se kterou i přes opakovaná doporučení nepracuješ. A pokud s tím v brzké době nezačneš, negativně se to podepíše na tvém vlastním dítěti, až toto začneš uplatňovat i ve vztahu k němu...
@miryp Dnes jsem si založila účet a chtěla jsem se na to normálně zeptat. Píšu na toto fórum poprvé..
Zbytečné obavy, hoď je za hlavu a normálně žij. Na brnění si polkni magnesko.
@1pomnenka Děkuji za odpověď a uklidnění. Přestanu na to myslet.🙂
Ne, z toho ji nechytíš. Jen příprava mražené zeleniny se dělá rovnou z té mražené, nerozmrazuje se (na pánev, do polévky atp)
Ne, z toho ji nechytíš. Jen příprava mražené zeleniny se dělá rovnou z té mražené, nerozmrazuje se (na pánev, do polévky atp)
@lv Ano, z toho jsem se už poučila, takže to už takto dělat nebudu.
@miryp Dnes jsem si založila účet a chtěla jsem se na to normálně zeptat. Píšu na toto fórum poprvé..
@anonym_autor pak se omlouvám. Máme tu jednu dámu se zdravotní úzkostí a tvůj příspěvek odpovídal stylem i obsahem jako další ataka v řadě. Každopádně podstata zůstává stejná - ne, opravdu ti nic takového nehrozí.

Zbytečné obavy, hoď je za hlavu a normálně žij. Na brnění si polkni magnesko.