icon

Je možné, že antibiotika a mykóza zkreslily výsledky moči?

petramana
27. říj 2021

Hezky den, prosim Vas, je tu nekdo kdo se orientuje ve vysledcich z laboratore? Dnes jsem byla odevzdat moc po nemoci - dnes jeste dobiram atb ktere jsem mela 14 dni a navic se mi vcera rozjela mykoza, jsem v 15 tt - ty atb ze jeste beru a tu mykozu zminuju proto, jestli to mohlo zkreslit vysledky? Moc chemicky mam v poradku, vsechny hodnoty v norme, ale u sedimentu tohle:
erytrocyty: 8 (0-10) - v norme;
leukocyty: 96 (0-15) - nad normu;
bakterie: cetny
Bohuzel jsem si to neuvedomila ze mam jeste dnes atb a navic ta mykoza jestli se tam nemohlo do vzorku neco dostat..
Dekuji

neomenia
27. říj 2021

A byl to střední proud? Po důkladném omytí?

petramana
autor
27. říj 2021

@neomenia stredni proud byl, ale umyti ne, jen otreni toaletakem na poliklinice 🤦 jsem blba, nestihala jsem a mela sebou syna....

petramana
autor
27. říj 2021
palja
27. říj 2021

@petramana já třeba v moči mám leukocyty taky, ne sice tolik, ale mám je už nad normu. Nijak to s dr neřešíme, protože to může být právě z pochvy (u tebe tou mykozou). Pokud bys chtěla úplně přesný odběr, tak by ta moč musela být cévkovaná.

petramana
autor
27. říj 2021

@palja ja prave jeste mam ted prudusky, takze nejaka infekce v tele je (na ty atb nebyla - ty dobiram na zanet dutin).. atb jsou sirokospektra Amoksiklav, tedy i na mocove cesty, tak je mi divne, ze by pri brani techto atb vznikl jeste zanet mocaku 🙈 vcera jsem vecer myslela ze se zblaznim z toho svedeni - dala jsem na noc tetraborico globuli a rano namazala kokosovym olejem... proste ja to brala jako kvasinky a jsem jelen z toho vysledku - doktorce uz jsem se nedovolala aby mi to objasnila...

neomenia
27. říj 2021

Ty leukocyty budou z pochvy, neznačí zánět močových cest, ale budou spláchnuté z těch sliznic, i ty bakterie. Zopakujte vyšetření po důkladném omytí a bude to ok.

petramana
autor
27. říj 2021

@neomenia dekuji za objasneni, dnes dobiram atb, zitra je svatek a v patek tam zajdu znovu...

petramana
autor
27. říj 2021

@neomenia jeste dotaz prosim, vidim ze jste zdravotnice... ty vysledky moci chemicky viz obrazek - znamenaji ze je vse ok a tedy je divny ten sediment? ze byl tedy spatny odber? kdyby to znacilo zanet mocovych cest, tak bude neco spatne i v tom oddile moc chemicky? dekuji Vam

neomenia
27. říj 2021

@petramana ano, obvykle by byla v oddíle " moč chemicky" treba krev ( hemoglobin) a nitrity, ty tam nejsou vůbec ani napsané. Byla bych v klidu. Zopakujte odběr, správně jak jsem psala🙂

petramana
autor
27. říj 2021

@neomenia doktorka mi prave nechala udelat i odber na kreatinin na funkci ledvin - to zrejme vyslo asi taky dobre.. Moc Vam dekuji za konzultaci, jste moc hodna 🙂

petramana
autor
29. říj 2021

@neomenia Tak davam vedet, ze dnes jsem sla na gynekologii, protoze mam jakoby menstruacni bolesti - zkontrolovali moc - ta byla pry v poradku (jen prouzkem, ale pred odberem jsem se osprchovala, stredni proud moci), takze vysetreni spodku - bakterialni zanet (vzali stery, vysledky za tyden) a dali mi macmiror 500 globule a magnosolv... pry kvasinka vubec (a ja si rikala ze mi masticka a globule na kvasinky nezabiraji... Tak jenom info kdyby to mel nekdo nekdy podobne 🙂