icon

Karpály před i po porodu. Máte radu?

petrakubik
11. lis 2020

Zdravím, chtěla bych Vás poprosit o radu. Během těhotenství se mi kromě standartnich neduhů objevil i syndrom karpálního tunelu. Má gynekoložka mě politovala s tím že si to nejspíš užiju do té doby dokud nepřestanu kojit a že s tím nic nejde dělat. No a měla pravdu. Užívám si to dodnes a mému synkovi je 7 měsíců. Občas neudržím ani hrnek s kafem (studeným samozřejmě ). Nemáte někdo zkušenost ? Přejde mě to po ukončení kojení ? Co vám pomáhalo ? Díky za Vaše odpovědi 🙂

cysticka
11. lis 2020

Nemyslim si, ze to prejde. Kamaradce oba operovali v tehotenstvi.

mamikry
12. lis 2020

@petrakubik Mozna zkuste kouknout na net po nejakych jogovych nebo fyzio cvicich na karpaly. Nevim, jestli v tehle fazi se jeste cvicit da, ale par cviku na protazeni existuje.

petrakubik
autor
12. lis 2020

@mamikry díky , jógové cviky mě nenapadly, to určitě zkusím. Myslím ze se cvičit normálně dá, není to úplně tak hrozný pořád. Každopádně dík

lida9
12. lis 2020

fyzio a metoda suche jehly... najdi si to na netu, musi to delat lekar fyzio... neni to akupunktura. me to vyrazne pomaha, ja mam pro zmenu zanety slach rukou🙂

petrakubik
autor
12. lis 2020

@lida9 tyjo, taky radost 😬 díky za radu a ať to i Vás brzo přejde

fandysek_1
12. lis 2020

@petrakubik zkus tejpy a stahování na noc. Mě pomáhala i mazání alpou a hodně studená voda proudem.

petrakubik
autor
12. lis 2020

@fandysek_1 jojo to dělám, to pomáhá. Dokonce mám speciální gel nějaký karpal akut ( ten nepomáhá ale chvilku to chladí ). A vás to přešlo?

fandysek_1
13. lis 2020

@petrakubik 100% ne a občas mám brnění prstů, ale já měla karpály rozjeté, už před těhotenstvím. Jinak u druhé těhotenství a teď i třetího to mám daleko méně než u prvního.

petrakubik
autor
13. lis 2020

@fandysek_1 cítím náznak naděje, tak uvidíme 🙂