Kašel a rýma v 1. trimestru, co na to?

nina89
16. srp 2014

Ahoj vsem prosim o radu mam kasel a rymu co na to? Neni to nic hrozneho, ale kasel zacina. Dekuji

me79
16. srp 2014

Léky ani bylinky se nedoporučuji. Ale na kašel můžeš jitrocelovy sirup. Ja měla tez nějaká homeopatika. Pokud ti ale není hodne zle, vyhni se tomu a jez hodne vitaminu a hodne pij.

memento1331
17. srp 2014

Sprav si tento čaj:
Postrúhať kúsok zázvoru, nakrájať citrón na kolieska a to všetko preliať medom.
Najlepšie je keď postojí táto zmes do druhého dňa.
Potom si daj zovrieť vodu (ale pozor, túto zmes nesmieš zalievať vrenou vodou, musí byť kúsok ochladená) a zalej za dve malé lyžičky do pohárika.
Pomáha na kašeľ aj celkovo na prechladnutie 🙂
Ja osobne som v ani prvom ani teraz v druhom žiadne tabletky nebrala a to som mala v prvom trim. aj teploty. Liečila som sa len týmto čajom 🙂
Prajem skoré uzdravenie.

P.S.: čajík treba piť ešte teplý 🙂

adul_ka
17. srp 2014

Ahoj, chtěla bych tě jen uklidnit, já měla v 10 týdnu silné nachlazení, no léčila jsem to zázvorem, homeo, jitrocelový sirup, atd, ale zvrhlo se to v silný zánět průdušek, takže 2x ATB, paraleny atd. Moc jsem se o miminko bála, ale malýmu je 9 měsíců a je zdravej jako řípa, ťuk, ťuk, ťuk 🙂

lucka2092
17. srp 2014

v prvním trimestru jsem měla anginu a horečku
měla jsem jitrocelový sirup a když mi bylo fakt nejhůř tak panadol

luciebx
17. srp 2014

ja byla nachlazena 6tydnu.. uz mi z toho hrabalo.. neustala ryma.. furt skrabani v krku.. kasel.. taky nic hroznyho ale proste to neustupovalo... bioparox se muze... do nosu sem si normalne strikala co sem mela doma.. snazila sem se to omezovat.. ale bez spreje bych se nevyspala pac bych se asi udusila...

camille87
17. srp 2014

Dámy pozor na ten jitrocel.. zkušený bylinkář by vám potvrdil, že ten by těhulky vůbec neměly.. Může způsobovat větší krvácivost, i když to vám běžný doktor vůbec neřekne. A zezačátku je potřeba opatrně i se zázvorem, který zajišťuje výrazně vyšší prokrvení, což je hlavně v prvním trimestru nežádoucí. Nicméně pokud jste jinak fit, ublížit to v malém množství asi nemůže, opatrná bych byla hlavně v případě rizikového těhu apod.

mrazulkav
17. srp 2014

Já byla ze začátku těhotenství nemocná furt... samo domo léčba nezabrala, tak jsem musela k doktroce - napsala mi septisan na cucání a na kloktání florsalmin.
Ať je brzy líp! 😉

radushka1
17. srp 2014

Na nachlazení na zač.těhu můžeš Septisan - cucací tablety, většinou na začátku zaberou... pokud to bude horší Bioparox. Jinak lipovým a šípkovým čajem s medem a citronem nic nezkazíš. Jitrocelový sirup a zázvor mi nedoporučovali.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru