icon

Komplikace v prvním trimestru

jana088
2. bře 2016

Ahoj. Prosím vás, chci se zeptat. V 6 a 7tt jsem začala špinit a lehce krvácet, chvíli jsem si poležela v nemocnici a dostala Utrogestan a jsem v domácím klidovém režimu. Navíc beru GS Mamavit. Již druhý týden se potýkám s zažívacími problémy. Průjem a křeče v břiše. Je to normální? Už jsem ze všeho hrozně vyplašená. Tim Utrogestanem si taky nejsem moc jistá, jelikož jsem měla v minulosti trombózu a jakýkoliv hormon je riziko (ale dali mi to v nemocnici). Moje lékařka mne objednala až na 8tt s tím, že jsou tak zvyklí (dokonce mi ani nepotvrdili graviditu). Jsem dost nervózní z toho všeho. Moc děkuji za vaše názory.

konekokira
2. bře 2016

Ahoj, já taky špinila v 6tým a 7tt 🙂 dostala jsem Utrogestan, nejdřív polykat a pak zavádět, což ze mě udělalo v podstatě ležáka, protože mi ten Utrogestan nedělal dobře. Průjem mám celý první trim, no a taky jsem šla až na 8tt týden na prohlídku, ale do té doby jsem přestala krvácet 🙂 hodně mi pomohl přítel, měla jsem vážně přísný klidový režim, jen jsem párkrát dojela do školy, ale jinak jsem odpočívala, nevařila, neuklízela, hodně jsem mluvila na miminko a koukala na romantický filmy, celkově jsem se hodila do pohody a do dvou týdnů bylo vše ok 🙂

ivis_b
2. bře 2016

@jana088 taky jsem na začátku trošku krvácela, už v 5tt... dostala jsem taky Utrogestan, je lepší ho zavádět. Problémy s trombozou nemám, ale utrogestan obsahuje hormon, který tělo normálně tvoří, tak si nemyslím, že by to měl být problém. Pokud jsi jim to v nemocnici řekla, tak bych se nebála. Jinak mně doktorka doporučila brát ještě Ascorutin (proti krvácení, volně dostuupný v lékárnách) a konzumovat dostatek citrónů - jedla jsem, resp. pila s vodou 3 citrony denně. A hlavně dodržovat přísný klidový režim, ale to ti určitě řekli v nemocnici. Držím palce, ať je dobře, krvácení na začátku je normální, tak zbytečně nestresuj 😉

konekokira
2. bře 2016

Jo, vidíš to, já ještě jedla hodně céčka 🙂

jana088
autor
2. bře 2016

Děkuji. Jsem fakt hysterická asi. Mam den kdy si říkám, že pokud se to má udržet tak se udrží. Ale pak mám den, kdy bych jen bulela a vidím jen to nejhorší. Můj partner je fakt nejlepší opora. Doma fakt odpočívám. Ono si asi tělo řeklo, že dvě práce a hromada stresu není to pravý. Uvidíme co bude dál. Snad bude všechno ok. Moc děkuji za podporu.
u

konekokira
2. bře 2016

Já krvácela po stresu a námaze při stěhování 🙂 tělo si prostě jenom řeklo, že chce odpočívat 😉