Kouření a těhotenská cukrovka. Máte zkušenost?

nikola_666
10. led 2024

Dobrý den, vím že to není ideální, ale jsem těhotná 28tt a bohužel jsem několik let před otěhotněním kouřila a kouřím i teď. Omezila jsem to, ale vím že mě to neomlouvá, myslela jsem že přestanu ale ten hrozný absťák se vydržet nedal.. mám těhotenskou cukrovku, nepřijde mi že bych se sladkým nějak vyloženě cpala, musím si dát něco aspoň jednoho za den jinak je mi zle. Myslíte nebo spíš ma někdo zkušenost s cukrovkou? Myslíte že to souvisí s kouřením? A prosím jen ty ženy, co kouří a ví jaké to je, nechci tu číst jaká jsem hyena a myslím sama na sebe a tomu miminku ubližuju, vím že ženy co kouří mě pochopí . Děkuji za odpovědi

martulka88
10. led 2024

@nikola_666
A co přesně? Kouření je celkově špatný, ale těhu cukrovku mají i nekuřáci. Jakmile máš těhu cukrovku, tak sladké je tabu. Musíš začít jíst pravidelně, vynechat sacharidová jídla. Ten krátký čas, do porodu, uteče a pak si dej sladké, jak chceš. Ale ikdyž ti přijde, že tobě ani prckovi neublíží, tak opak je pravdou. Miminko ta glykémie ohrožuje, nejen váhou.
To, že kouříš je tvá věc. U mě mamka kouřila 🫢. Jinak pokud jsi byla silnější kuřák, omezila jsi to, tak jen dobře. Více by jsi ublížila, kdyby jsi přestala úplně. Ale kdyby jsi to pomalu a jistě snižovala a přestala úplně, jen dobře samozřejmě 🙂 Jsem odnaučený kuřák.

cilkat
10. led 2024

Myslím, že cukr i nikotin mohou mít podobný stimulační účinek. Myslím, že někde v té potřebě "nakopnout se" nějaká souvislost být může. ... ale já měla jen tu cukrovku.

lencaa11
10. led 2024

@nikola_666 záleží jaké máte hodnoty a co vám taky řekli na dia jinak cukr zvedá vše pomalu koureni má taky na to vliv ,stres ,počasí ,zima , pohyb ,pití ,jídlo samohrejme ,hormony v těhotenství ,léky ,atd ...chce to jíst vyvážené jídlo a dát o pohyb v rámci možností každá tělo reaguje vše různe

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru