Krev v moči v těhotenství a na urologii vše OK

hakalinka
28. dub 2015

Zdravím všechny...
Nenajde se někdo, kdo má třeba stejnou zkušenost nebo ví, co s tím?
Asi od půlky těhotenství (teď jsem 35. týden) mám opakovaně mikroskopicky krev v moči - ne viditelně, jen tím testovacím papírkem. Ať už doma nebo vždy na gynekologii. Gynekoložka tvrdila, že mám nějaký vleklý chronický zánět. Měla jsem i 2x antibiotika. Ale krev v moči přetrvává. Já žádné příznaky zánětu močových cest necítím. Bílkovina v moči není nikdy. Nic mě nebolí.
Dnes jsem byla na urologii, kde mě doktor prohlédl ultrazvukem a nic nenašel. Močový měchýř i ledviny - vše prý Ok. Ve vycévkované moči byla krev, ale minimálně. Nemám to teď řešit. Je to prý tím těhotenstvím. Atb. byla prý úplně zbytečná. Po šestinedělí, pokud to bude přetrvávat si mám dojít na podrobnější vyšetření ledvin. Setkal jste se někdo s něčím podobným? Díky moc.

lexton
29. dub 2015

@hakalinka já to teda nemám, ale má to manžel teď. Sono nic a dál se uvidí. Ale, normálně to teď nech, buď se to upraví po porodu samo, nebo Ti pak udělají nefrologické vyšetření, jestli nemáš poruchu funkce glomerulů. Hlavní je, že tam není teď významná patologie. Někdo má třeba i jen písek, nevím, v jakým množství by už by byl vidět na sonu. Spíš počkej a zbytečně se nenervi, extra teď. 🙂

jusinka
29. dub 2015

@hakalinka A krevní obraz je v pohodě? Já mám zase občas krev ve slinách, nebo když zakašlu a často se mi spouští z nosu, prý je to z toho.. Ale dr se mě i ptala, jestli mám v pohodě krevní destičky, protože horší srážlivost může způsobit tohle, nebo i krev v moči..
Je to trápení to těhotenství, co 😉

hakalinka
autor
30. dub 2015

Holky, díky, snad to po těhotenství přejde a bude klid. Netuším, z čeho to může být, ale mám to pořád podle těch papírků. Říkám si taky, jestli to není prostě jen z překrvené sliznice tam dole. Když se dotknu tím papírkem sliznice někde okolo močové roury, tak hned celý zmodrá, že je tam krev, i když na toaleťáku nikdy viditelně nic. Ve vycévkované moči jsem měla prý zanedbatelné množství krvinek, tak se uklidňuju, že je to třeba tím překrvením. Na začátku těhotenství jsem měla krevní obraz OK. Teď ve 30. týdnu trochu horší - možná i těch destiček bylo míň... No, už se těším, až porodím 😎

jusinka
30. dub 2015

@hakalinka držím palečky, ať to samo odezní..
Však já jsem taky pořádně vyplesklá, z té krve v puse a nebo když něco vykašlu.. No taky "spoléhám" na překrvené sliznice.. Snad jo, já jsem plašan a vše vidím hned černě 😎..
Dej potom vědět 🙂

viridie
30. dub 2015

@hakalinka Hola...:🙂 Já přidám také svůj dojem. Při poradně v porodnici mi dnes také zjistili krev v moči (na jeden křížek) a dle sestřičky to může znamenat,že se mi začíná otevírat děložní hrdlo k porodu. Takže to opravdu nemusí mít nic společného s močovými cestami ,ale je to holt od "sousedů"...🙂

hakalinka
autor
30. dub 2015

@viridie Já to bohužel nemám "od sousedů" a mám to už asi od půlky těhotenství, takže to ještě opravdu otvírání není.

hakalinka
autor
30. dub 2015

@jusinka A nemůže to být z dásní? Ty někdy hodně krvácejí v těhotenství.

viridie
30. dub 2015

@hakalinka Ja to ale v Tvem pripade ani tak nemyslela. Jen jsem tim chtela naznacit,ze krev v moci muze byt opravdu vaginalniho puvodu- obecne.🙂

kacatka
30. dub 2015

@hakalinka ahojky, já mám krev v moči na 4 křížky prakticky od začátku těhu, měla jsem to i prvního prcka, zánět vyloučili, poruchy gyn. původu taky. Byla jsem i na UZ ledvin a moč. cest a vše ok. Prý se to bude muset došetřit po šestinedělí. Taky jsem s toho byla špatná, ale můj gynekolog mi řekl, že některé ženy to tak mívají. Příčina se nikdy nezjistí.

hakalinka
autor
1. kvě 2015

@kacatka Díky za informaci, jsem ráda, že nejsem sama. A po tom prvním dítku se to pak samo srovnalo? Snad je to tedy všechno v podstatě normální...Ne nadarmo je těhotenství "jiný stav". Tak kdyžtak dejte pak vědět, jak se to "došetřilo". Jinak přeju pohodové těhu bez dalších problémů.

kacatka
1. kvě 2015

@hakalinka no právě že moc nesrovnalo, ale já měla těžký porod a tak stopy krve tam být mohly i po šestinedělí. Ale v to těhu je to prý normální, takže žádný stres a užívej si posledních týdnů těhotenství v klidu a pohodě 🙂 Jinak došetřovat se to určitě bude, ale až delší dobu po porodu, takto mi to sdělil gynekolog.

luksek2233
10. črc 2023

Dobry den chtěla bych od vas poradit prosím byla jsem na urologii ale po urologii asi po 4 hodinach jsem zacla silne krvacet a pri curani to stipalo ted uz to krvaceni neni moc trochu ale pri curani me to porad stipe jsem tehotna 28tt ma někdo zkušenost je to normalni ? Dekuji budu rada za kazdou odpoved

renatajaja
1. pro 2023

@hakalinka mně se teď objevila taky krev v moči. Zatím to neřeším protože se to prý v těhotenství stává. Jsem 16 týden. Zbytečně bych se s tím nestresovala.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru