Krvácení v 11+0tt, máte zkušenost?
Ahoj holky,chtěla jsem se na Vás obrátit se svou komplikací a zeptat se,zdá má některá z Vás stejnou zkušenost. Jsem v 11+0tt,ve středu tento týden jsem byla u své gynekoložky a vše byli v pořádku,maličký roste a krásně bije srdíčko. V pátek odpoledne jsem začala z ničeho nic silně krvácet. Okamžitě jsem jela na urgentní příjem. Zde mě gynekolog prohlédl a zjistil,že jsem tam měla hematomy,dva mi odstranil (respektive při vyšetření a ošetření šly ven samy) a řekl mi,že ještě jeden vidí na ultrazvuku pod gest.váčkem do 21x12mm. Ukázal mi malého na ultrazvuku,srdíčko mu tlouklo a zrovna se tam krásně hýbal. Předepsal mi Utrogestan a Ascorutin. Krvácím ale úplně minimálně,někdy se objeví spíš nahnědlá krev. Doktor říkal,že by krvácení mělo pomalu ustupovat. Ale kdykoli vydím krev,tak se ten strach a obavy zase znásobí. Mám hrozný strach a jediné,co si přeji je,aby to bylo všechno v pořádku. 2.listopadu jdeme na Screeningové vyšetření a moc si přeji,aby už vše bylo v pořádku.
tak u doktorky v pořádku nic neschledala čípek čistý snad už bude klid čípky neberu.Doufám že Vánoce budou v klidu i zbylých 6 měsíců 😉
tak už zase špiním,ale více červeně jsem ko už z toho
Taky jsem si tohle zažívala,úplně ti rozumím,že už jsi z toho na prášky. Ale řekla mi,že kdykoli mám pochybnost,tak mám jít na pohotovost. Říkala mi,radši přijít 100 krát zbytečně,než nepřijít jednou vůbec.
ahojky všem jsem chtěla popřát krásné svátky a hlavně zdraví do roku 2016.a xase mam dotaz je normální mít hnědý vytok 5 dní pořád špiním kdyby to byla cévka tak ne každý den ráno a večer hlavně,mám strach.
@blanka89 Ahoj, také jsem to tak měla. V 8 tt jasná červená krev a poté téměř 2 týdny špinění. Hematon nezjistili, a vlastně nenašli ani příčinu. Nejspíše prasklá cévka. Je také možné, že to bylo způsobeno nízko položenou placentou... Po měsíci a něco se to vrátilo, ale v daleko menší míře. Musela jsem dodržoval klidový režim, žádné schody, jízdy autem, zkrátka natřásání apod. A vždy užívala Ascoritin (neď nevím přesně, zda jsem název napsala správně). Přeji ať trápení brzy přejde. Snaž se opravdu ležet - vyplatí se to a miminko za to stojí. 🙂
@evcann
@nathy80 holky moc vám děkuji za uklidnění mě hematom nenašli je možné že není vidět? Kdyby cevka tak to netrva tyden jo začalo růžovým výtokem a teď hnědý hlen.No asi zkusím v pondělí asi k doktorce budu za hypochondra.Snažím se relaxovat dnes muž i aktivně vytřel když jsem šla já.No ale že by i auto fíha musím byt důsledná👍😔
@blanka89 K doktorce klidně zajdi,lepší za hypochondra,než-li si pak něco vyčítat. Zkus zatim užívat potraviny nebo nápoje s vitaminem C a vyhledej si,které obsahují rutin - tuším, že pohanka. Je to vlastně přírodní náhražka toho Ascorutinu,který stahuje cévky a zabraňuje krvácení. Mně tedy hematom nenašli nikdy. Dr říkal, že mám hodně prokrvený čípek, tak že mi nejspíše praskla cévka. A ty schody a jízdu autem mi na nějakou dobu opravdu nedoporučil, prý nejsou dobré ty otřesy a nárazy. Mně to první krvácení s největší pravděpodobností způsobila jízda autobusem,kdy jsem seděla úplně vzadu a bus vymetl pořádnou díru v silnici, až mi žaludek pomalu vyskočil z pusy. A v tu chvili jsem si ještě říkala, ze to snad maličké nemohlo přežít. Ani jsem netušila, jak blizko budu pravdě. Po příchodu domů už krev,pohotovost, hospitalizace. Ale ťuk ťuk ťuk brouček je bojovník. Druhé krvácení přišlo, když jsem jen ležela nebo seděla.
@blanka89 me hematom taky nenasli, ja kvacela a spinila v 6tt, 8tt a pak od 11 - 16tt, nikdy nic nenasli, tri doktori a pak jsem byla jednou na pohotovosti a tam me poradne utz prohlizeli a zajel dozadu za placentu a tam nasel maly hematom, ktery to zpusoboval a moje doktorka porad trvdila jak tam nic neni. Takze to klidne muze byt hematom. Neboj vsechno bude dobry. K doktorce klidne dojdi at mas klid, to je nejdulezitejsi. At si doktorka mysli co chce.
ahoj holky tak už jsem byla klidnější den bez vytoku a včera me začal bolet podbřišek,ale spíše k levému vaječniku nevim jestli močák nebo roztahování snad nic vážného 😞 to jsou svátky klidu 😔
hnědá krev je stará krev horší by byla červená to je nová já přestala špinit cca v 18.týdnu a pak jsem jednorázově ještě špinila ve 24.týdnu drž se bude to dobré!!!!!!!!!!!!!!!!!!♥
ahoj holky tak se po delsi dobe ozyvam,dnes jsembyla na gynde poslech srdicka v poradku jen jsem od sestry dostala trochu vynadano ze jsem si vecer nevzala utrogestan myslela jsem kvuli vysetreni stejne jako u cipku a tak doktorka v pohode,ale vynechane hormony a bricho boli vecer si zas bemu bojim se abych bez nej fungovala,meli jste po nem bily vytok?

@veruka
@deathy zítra jí zavolám a uvidím co mi řekne,ale doufám že mě řekne ať přijedu ať mám klid. No je to na palici jestli je člověk po tom prvním porodu ňejak citlivější u prvního jsem byla vysmátá celejch 9 měsíců