Léčba preeklampsie. Kdy je to nutné?
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat při jakém vypočítaném riziku preeklampsie Vám nasadili/ nenasadili léčbu. Z prvního screeningu jsem totiž odešla bez medikace a včera na kontrole u jiného lékaře jsme se bavili o tom, že by mi ji (právě kvůli hodnotám ze screeningu) doporučil. Abych pravdu řekla, raději se přikláním k názoru neužívat, ale samozřejmě mě to v klidu nenechá. Jak jste to měly Vy?
Nevím, mě nasadili 150mg Aspirinu / den na začátku těhu a nemám s tím problém. Proč ti to tolik vadí když víš že ti to pomůže donosit mimi a sníží to riziko preeklamsie? Je na to mrtě studií a nízké dávky do 150mg/ den nemají negativní vliv na vývoj plodu.
@kuki012 není to léčba, jde o ředění krve. Já brala ve dvou těhotenstvích godasal. Má napomoci lepšímu průtoku krve placentou a tím má dítě dostatek živin, napomáhá předejít preeklampsii. Neléčí ji. Preeklampsie zjednodušeně vzniká tak, že dítěti jde málo živin, tak ono si zvedne tlak u matky, aby rychleji proudila krev a ono mělo živin víc. Je to samozřejmě složitější proces, ale v podstatě jde o tohle.

@kuki012 proč zakládaš další totožnou diskuzi?