icon

Ledvinová kolika 36+2. Měla jste některá?

moncicak1991
26. čer 2020

Ahoj holky měl tady někdo ve třetím trimestru, já teď 36+1 ledvinové koliky??? Strašné bolesti ledviny ale úplně šílené, do toho X krát zvracení už to trvá 5 dní. Teď už nepomáhá ani paralen, do toho se mimčo strašně pořád a silou hýbe, takže o to více to ještě bolí , celkovo už jakýkoliv jeho pohyb hrozně bolí až mám slzy v očích. A do toho mám ještě před cca 2 týdny zjištěnou cukrovku a pícham si inzulín. Na urologii mi řekli, že mi něco utlačuje ledvinu, v ní se hromadí moč, vrací se zpět a proto taková bolest (od 14ti let trpím na ledvinové kameny) byla. Jsem s tím hospitalizována cca před týdnem na 4 dny, to mi bolesti a zvracení přestalo druhý den po asi 10ti různých infuzi.
Teď sem s tím byla na urologii a že se s tím nic moc dělat nedá, že už sem ve vysokém stádiu těhotenství. Že se dá jediné zavést stent nebo vývod z ledviny ale že obojí je teď prý hrozně riskantní, že se to nemusí vůbec podařit, nebo mi můžou poškodit ledvinu,způsobit infekci nebo se trefit přímo do mimča a nebo to nepůjde vůbec. A že se mám tedy pokusit to vydržet co nejvíce to půjde. Já už ale umírám bolestí od včera, nepomáhá už nic na druhou stranu se bojím těch málo možnosti u kterých mi dr nemíním v podstatě nic pozitivního spíše jen to co se může pokazit. Měl někdo stejné potíže??? Jak byly řešeny???? Díky moc za jakékoliv informace.

ito
•
26. čer 2020

Mela jsem ve vsech tehotenstvich problemy s ledvinou. V prvnim koliky a nekolikrat hospitalizace. Vim, ze se hlidala velikost a bolesti a kdyby bylo nejhur, tak stent. Snazila jsem se vydrzet, hodne pomahal klid na luzku a pripadne tepla sprcha. Kdyz se ro zozjelo tak mi museli davat kapacky. Taky po 36. tydnu pak doktorka rikala, ze spis nez stent by se uz porod vyvolaval. Jo a jinak me ty ledviny utlacovala vzdy deloha, po sestinedeli uz byly vzdy OK.

moncicak1991
autor
•
26. čer 2020

No tady by právě ve finále dali ten stent nebo vývod místo vyvolání. Že není kam spěchat

vevi2512
•
26. čer 2020

prodělala jsem koliku někdy ve 35-36tt.. měla jsem šílené bolesti, zvracela.. naprosto bez problémů mi zavedli stent, díky čemuž problémy ustaly..

zizkmi
•
26. čer 2020

@moncicak1991 jestli mas takove bolesti a zvracis, tak se divim, ze ti ten stent rovnou nedali. Riziko pri zavedeni je vzdycky, jasne, s tehu ve vysokem stupni vic, ale takhle muzes trpet az do porodu. Navic na to muze nasednout zanet. A ikdyby ti ledvinu napichli z venku, tak je to lepsi, nez se trapit. Hlavne kdyz je ledvina " nafoukla" jde to o moc lepe.

fyii
•
26. čer 2020

@moncicak1991 ahoj tohle mela moje nejlepsi kamaradka, taky tento problem v cca 33 tt ji museli udelat stent na ledvine. Rodila normalne ve 40 tt. Rikala, ze porod oproti tem bolestem s ledvinou byl prochazka ruzovou zahradou a jak si ho uzila. Kazdopadne ledvina ji zlobila i nadale, po porodu se to trosku zklidnilo, ale za cca 2,5 roku ji ledvinu na Karlaku, kde se na to specializuji odoperovali a od te doby ma klid. Mela krev v moci pri fyz.namaze, treba behu atd. Tak at ti to dobre dopadne a je brzy lip.