icon

Má nebraní prášků na štít. žlázu negativní vliv na plod?

vendy200
17. říj 2015

Ahoj píši sem z dotazem že jsem dřív chodila na endokrinologii asi se sníženou funkcí štítné žlázy, byl mi předepsán Letrox 50 1 prášek ráno na lačno. U doktorky jsem byla naposledy v roce 2012 protože vždy když jsem přišla k doktorce na krev tak výsledky byly v normě i bez braní prášků, tak teď nevím jestli se tam mám raději zas objednat jsem pravděpodobně někde v 6 týdnů, ms jsem měla nepravidelnou tak se to ještě nedá přesně určit. Děkuji za vaše odpovědi nerada bych něco podcenila a proto jsem to začala řešit už teď.

parley
•
17. říj 2015

Určitě se objednej nebo to řekni gyn. když ti budou brát odběry ať zkontrolují i štítnou, v těhotenství se to musí sledovat.

sametacek
•
17. říj 2015

Přesně tak. V těhotenství a při kojení musíš byt pod kontrolou. Já v tom období chodila pravidelně a doktorka dle výsledků upravovala vysi léků.

sisstin
•
17. říj 2015

Nelecena SZ matky muze zpusobivat u plodu vznik mentalni retardace a dalsich lahudek, rozhodne bych to nepodcenovala 😉

lavita
•
17. říj 2015

no já jsem prášky na štítnou žlázu řešila celé těhotenství jen s endokrinologem, pokud tam jsi ještě vedená, zavolej mu at te hned objedná..?

fiedlermonika
•
17. říj 2015

urcite zajdi je tovelmidulezite hlavne v ranem tehotenstvi jak holky psali hrozi malformace plodu proto se dava letrox ve vyssi davce nez normalne pro jistotu

sisinka74
•
17. říj 2015

no tak to si nezahrávej. Já nebrala žádné léky, byla jsem jen hlídaná, ale pod podmínkou, že jakmile otěhotním, naklušu na endokrinologií a předepíše mi alespoň JODID. Tvá štítná žláza je nejen důležitá pro tebe, ale v těhu hlavně po miminko. Ani ti nebudu psát, jaký to může mít dopad.

eemilka
•
17. říj 2015

Jasně, zavolej tam a objednej se na kontrolu, aspoň budeš mít klid. Jenom nad tím přemýšlet a stresovat se není pro miminko ideální.