icon

Mám jít na rizikové, pokud špiním už týden?

pajas261
24. srp 2021

Mám jít na riziko, pokud spinim už týden? Jsem 5+2, beru dlouhodobe prasky na udrzeni těhotenství - už před otehotnenim, protože se vajíčko vždy vyplavilo kvůli nedostatku hormonu. V práci vypětí a neskutečný stres, nemám klid, akorát mě rozboli břicho a mám strach. Nevychazim špatně se šéfem, ale je klasický cholerik a já mu dělám take asistentku, takže jsem většinou první po ruce. Musím lítat a zařídit co je třeba, snášet, že mi lidé nadavaji a křičí. Šéfovi jsem zatím neřekla, že jsem těhotná.. usiluji o salave panely už rok a pul a pripominam mu je, protože moje hlavní práce je na recepci a jsme s kolegyni na velkem pruvanu, boční, predni zadni dvere, všechny se otevírají, jak lide procházeji, takže se nám teplo neudrzi zadne, ale oni stejně netopi a jeden maly primotop velkou recepci nevytrhne.
Oblíkám se dobře, ale jak začne podzim, hned zanet mocoveho měchýře, teď mě tlačí v krku a doufám, že to nebude angína. Prosím o slušne chování, nejsem z těch, kteří se rádi válí doma, spis naopak..
Jsem tam 3 roky, práci jsem změnit chtěla, ale teď už by to na kravina

adula000
•
24. srp 2021

pokud špiníš a ještě bereš prášky na udržení, tak já bych asi teď na začátku šla, pokud by se to zlepšilo, tak bych se vrátila třeba,

pexi
•
24. srp 2021

@pajas261 já bych asi šla. Jak již bylo zmíněno, nemusí to být do konce těhotenství. Mnohdy stačí jen ze začátku, třeba první trimestr a pak na druhý, většinou poklidnější, se vrátit.

marcicek84
•
24. srp 2021

@pajas261 jako asi takto,az budes mit potvrzene srdicko,coz jecmezi 6-8 tydnem a porad budes spinit,tak bych na to rizikove radeji sla...a jestli bych se vratila se s nekym stresovat,to bych si asi poradne rozmyslela...

volodka162
•
24. srp 2021

5+2 je ještě brzo, ale jakmile by bylo vidět srdíčko, už bych se domluvila s doktorem....z tvého psaní je cítit, že nynější práce není práce tvých snů. Já jsem do své práce taky zažraná, baví mě...o to hůře když teď se snažíme (už 4 roky), za sebou dva neúspěchy...takže už jsem se rozhodla, že prostě jestli se to teď povede do třetice (čekám na ms + clostil a ovitrelle a děj se vůle), požádám si o neschopenku....prostě chci mít jistotu, klid, že už to dopadne, nechci se dočkat dalšího neúspěchu z důvodu, že mám v práci stále stres - aspoň do 3.měsíce kdy už tak nějak bude z nejhoršího venku... Dítě ve 40 letech taky nechci. A pro ostatní co mě možná taky budou chtít kamenovat - pracuji už 13 let, kluka jsem dala ve 2,5letech už do školky a od té doby kvůli mé práci vstáváme po 5h....je mu 7let a potřetí jsem si na něj vzala za celou dobu ošetřovačku, jinak jsem stále v práci...nemakačenko nejsem.

makovice88
•
24. srp 2021

@pajas261 Sla jsem o tyden pozdeji, nez ty. Na riziku jsem zustala v podstate az do porodu a vubec se za to nestydim. 😁 Pokud ti to doktor napise, vubec bych se nerozmyslela.

lachtanice86
•
24. srp 2021

Stresovou praci dela spousta zen, na recepci taky. Z toho co si popsala mi jako výkon práce pro tehotnou nevhodná nepřijde. To ze špinis, spinila jsem taky a bylo to ok. Ale to je na rozhodnutí lékaře. Nicméně v 6tt je to fakt bud a nebo

barmil
•
24. srp 2021

@pajas261 spinila jsem do 16tt, dojizdela denně 90km jednu cestu, pak v práci stále na nohách, procházení celého závodu, výpary z chemikálií, schůzky s reditelem, zodpovědnost za 650lidi a všechny procesy, pak 90km domu.. Vstavala jsem ve 4rano... Prášky jsem brala na spineni a nevolnost, v práci jsem usinala.. A mam 14mes syna...
Mne to přijde, že jen využívás tehotenstvi k tomu, abys utekla z prace, kde jsi nechtela být ani předtím.

levandule_k
•
24. srp 2021

@lachtanice86 Obecně práce v kanceláři není náročná po fyzické stránce, ale já jsem zažila tak blbý kolektiv, že kdybych byla těhotná, jdu marodit hned, jak objevím 2 čárky na testu, takže autorku chápu. Jinak teď mám práci jinou a na neschopenku bych šla jen pokud by to bylo opravdu nutné.

@pajas261 Ty jsi nepřišla pro radu, ale pro schválení svého rozhodnutí. Vnitřně na neschopenku chceš. Pokud to nedopadne dobře a zůstaneš v práci, budeš si to vyčítat. Jinak já vím, že v těle všechno souvisí se vším a nadměrný stres tvé hormonální rovnováze nepřidá. Zkus se aspoň naučit relaxační techniky a odstup od cholerického šéfa.
Já jsem dost zimomřivá, já bych asi na té recepci seděla od podzimu v kabátě.

@barmil Je otázka, jestli, pracovní ty podmínky, která jsi zažila během těhotenství byly vhodné pro těhotnou, nebo ne. Jak to hodnotil závodní lékař. Za mě výpary z chemikálií dobré nejsou.

katule1990
•
24. srp 2021

@pajas261 S tím by ti měl poradit doktor. Já jsem byla po IVF, špinila jsem taky a v práci měla v první půlce těhotenství shodou okolností stres šílenej, ale na neschopenku jsem nešla. Myslím, že pokud neděláš těžkou fyzickou práci, tak těhotenství stejně nevyležíš, v podstatě nejde ovlivnit, jestli to dopadne dobře nebo ne. Já jsem navíc nechtěla, aby o těhotenství v práci věděli dřív než po prvním screeningu. Osobně bych si spíš vzala dovolenou, snažila se dát do klidu a zapracovat na nějakých relaxačních technikách. Jestli ale cítíš, že tě to v práci zdravotně ohrožuje, tak na neschopenku jdi. Jen vím, že tu holky psaly, že je to někdy celkem otrava být celý dny doma a moct ven jen ve vypsaných vycházkách, to musíš taky zvážit.

irmamala
•
24. srp 2021

Moc nechápu otázku, pokud se ptáš, zda je pro tebe práce riziková, tak na to ti odpoví nejlépe doktor. Pokud chceš vypadnout z práce a mít klid, tak se neptej ostatních, každý to má jinak. Já jsem byla na rizikovém asi 4 měsíce před termínem a šťastná jsem z toho nebyla. Rozhodně bych dobrovolně nezůstala celých 9 měsíců na vycházkách.

barmil
•
24. srp 2021

@levandule_k doktor řekl, že je to závadné jen pro ty, co tam stojí celý den a ty stroje obslujuji, tam bylo riziko 2 pro hluk i pro výpary. Ale práce top managementu jako rizikovou dle popisu nehodnotil, protože tam nikde není psáno, kolik času trávís přímo ve výrobě jednáním s podrizenyma.

littleice
•
24. srp 2021

@pajas261 v první řadě držím palce. Asi bych se pobavila s doktorem o tvé situaci, přeci jen naše názory tady můžou padnout ale stejně verdikt dá Dr. Já jsem sice ofiko měla dejme tomu že kancelářskou pozici ale v praxi jsem jen chodila po závodě, nosila dily a kolikrát to byly těžké bedny, šéf posílal koledy stále někam na služebny tak jsem na práci byla sama a bylo toho nad hlavu. Z toho všeho jak jsem byla uhnana a vystresovaná mi hrozne tvrdlo břicho už celkem dobu, pak jsem si řekla dost a tekla to doktorovi, ten mě hned dál na neschopenka časem to tvrdnutí přešlo. Vycházky byly na pytel ale dalo se.to přežít, u mě to byl teda jenom necelý měsíc

syslounek
•
24. srp 2021

Ještě jedna věc na zvážení, když přineseš neschopenku z gyndy, všichni budou tušit, že jseš v tom. Když to náhodou dopadne špatně, ty "povzbudivé" věty od kolegyň/kolegů rozhozené psychice moc nepomůžou, aspoň mě ještě víc deptaly.

nikjean
•
25. srp 2021

@pajas261 Já bych asi začala s tím, že ty nemůžeš rozhodnout, zda půjdeš na rizikové těhotenství či nikoliv, to rozhodne doktor dle tvého zdravotního stavu.
Jsi na počátku těhotenství, je to buď a nebo, nemůžeš to ovlivnit.

saraca
•
13. led 2022

@barmil to je taková blbost. Hlavní je zdraví ženy a dítěte! Šla bych na NP. Zdraví máš jen jedno a dítě?