Maminky s atopickým ekzémem, jak to snášíte bez léků?

ninizoi
2. led 2014

Ahoj všichni,.,. chci se jen zeptat jestli jsou tady maminy s atopickým ekzémem a jak to snáší bez léku??? ☹

vanilkakapo
3. led 2014

Ahoj, já se hlásím. 😉 Těžko se ptát, jak to kdo zvládá bez léků, jelikož atopieje "zákeřná" právě v tom, že se každému projevuje jinak, jindy, v jiné míře a každý tak na léčbu potřebuje něco jiného. Já osobně dvakrát do roka chodím na specializovanou kliniku na sérii koupelí a umělého sluníčka, to jediné mi pomáhalo, ovšem v těhotenství ani při kojení tam nemůžu, tak jsem nahraná. Projevy ale naštěstí nemám teď tak silné, tak to snad vydržím. 😉 Jak jsi na tom ty? Bereš teď něco? A na co jsi byla zvyklá před otěhotněním?

rituska88
5. led 2014

Já na atopický ekzém trpím odmalička. Vždycky se to na nějakou dobu zlepší, někdy mám třeba i rok úplně klid, z toho se zase objeví a to většinou na těch nejnevhodnějších místech - kolem očí, kolem pusy, ve vlasech... Dobře mi na to zabírají kortikoidy, ale ty v těhu nemůžu, takže teď když se mi udělal ekzém zase na obličeji, tak mažu Sodocremem - zabírá tak střídavě, většinou mám pár dní klid a pak se to objeví znovu. Jinak se snažím promazávat běžnýma krémama, hlavně aby kůže nebyla suchá. Naštěstí nemám ty projevy nijak drastické.

snova84
6. led 2014

Ahoj,taky mám atopický ekzém, mám ho celoročně, teď v těhu nejvíc na rukách a obličeji. Radila jsem se a radila, můžu mazat Advantanem a občas zobnu Dithiaden, to zabere dobře a je líp. Hodně promašťuju modrou indulonou, promašťuju vše na co sáhnu 🙂.

holubing
8. bře 2014

Holky super krem je excipial u lipolotio, koupite v lekarne a maj radu i pro novorozence. Strasne mi to pomohlo. Mazu cele telo

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru