Máte zkušenost s cytomegalovirovou infekcí v těhu?

stankovamisu
7. pro 2013

Dobry den,

Mam takovy dotaz, jsem ve 31.tt a partnerovi zjistili, ze ma cytomegalovirovou infekci. A ja se ted snazim vsude možne dočíst co to vlastne vubec znamena pro me a pro mimi.... Samozdrejmne uz jsem byla na odberech a cekam na vysledky jestli se mi neco prokáže, příznaky nemam zadne ale docetla jsem se , ze ani snad byt nemusi. :( tak se chci optat Vas jestli s tim mate zkušenosti právě v tehu a jak doktor po případe postupoval. A zda to melo nejake následky :( Strasne se totiz bojim o malou.
Preji hezky den a dekuji za odpovědi

marketnieuw
7. pro 2013

ahoj, vim, ze se to lip rekne nez udela, ale snaz se moc nestresovat. Pockej na vysledky (nevim, kdy je mas dostat, snad brzy) a pak se pripadne zacnou veci resit.
U mne bylo ve 2. tehotenstvi podezreni na (mimo jine i) cmv, ale bylo vylouceno. Podezreni bylo kvuli nalezu na mozku pri velkem utz v cca 22tt - zvetsene mozkove komory. Pak jsem absolvovala jeste dva dalsi velke utz v rozmezi nekolika tydnu a v cca 31tt se vse vstrebalo a syn je zdravy.
Co tvuj utz? Bylo vsechno v poradku? Nebo jsi ted nekdy znovu pozvana?
Drzim palce, at je miminko je zdrave. Chapu, ze jsi vydesena, ale snaz se myslet pozitivne. 😵

nellisek
7. pro 2013

ahoj ty to vůbec nemusíš mít. Je to vir, který má mnoho lidí, prý je to herpetický vir, a u někoho nejsou vůbec žádné příznaky. mám dceru 4 roky, které doktorka dělala odběr krve(tenkrát ji boleli nožičky) a měla vše v pořádku jen zjištěny protilátky na cytomegalovirus. nevím kdy a kde toto chytla, nikdo z nás to neměl, pouze malá měla jednou herpetickou angínu tak asi z toho. Od té doby má zvětšenou uzlinku za ouškem. prý z toho. Tak buď vklidu, kdyby ji nedělala odběr na vše možné tak se to z normlního krevního obrazu ani nezjistí. I v porodnici jsem slyšela že to měli některé miminka. Nevím jestli se to nějak léčí, ale četla jsem že imunita se stím vypořádá sama, pouze při komplikacích. Na ultrazvuku už by zjistili kdyby bylo něco v nepořádku už jak psala marketnieuw. Jak to zjistili manželovi? to má nějaké příznaky?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru