Měly jste v těhotenství zjištěno vysoké NT?
Holky, které jste měli v těhotenství zjištěno vysoké NT, můžu poprosit o Vaše příběhy? Děkuji
Vysoké NT jsem neměla, ale kvůli krvi a vyššímu věku jsem měla podezření na DS 1:396. Doktor nechal rozhodnutí na mě jsetli chci jít na další vyšetření na plodovou vodu nebo na odběr krve. Po přečtení všech možných přístěvků tady na koníkovi a několika nocí beze spánku jsem se rozhodla pro odběr krve. Tento odběr ale není placený pojišťovnou a stojí
11 500,- Kč. Vše je naštěstí vpořádku a já nelituju toho, že jsem tyto peníze zaplatila. Za klid do konce těhotenství to určitě stojí.🙂
Nepíšeš jak vysoké NT máš a jaké jsou další hodnoty. Jedna zvýšená hodnoty nemusí nic znamenat pokud máš všechny ostatní v normálu.
Drž se, přeju hodně štěstí.🙂
Vysoke NT jsem měla u našeho andělíčka 2,8mm- srdeční vada---u 18 ti měsíčního syna dokonce 3,00mm.......v obou případech krev v pořádku...po shlédnutí spousty diskuzí a všeho možného i rozhovoru s lékaři mě z toho vypadla jedna věc....je to statistika, vždycky je naděje, že je vše v pořádku..
Ahoj, my jsme asi dost extrémní případ. NT 6,1 jinak vše v pořádku, nosní kůstka přítomna, krev v pořádku, věk nízký, první těhotenství na první pokus... Následoval odběr choriových klků a vše v pořádku. Dokonce ten genetický materiál nechávali vyšetřit dvěma metodama pro stoprocentní jistotu. V 18tt už bylo NT v pořádku, srdíčko taky. Další kontroly srdíčka a všeho ostatního v genetickém centru 23tt a 28tt a vše v pořádku... Od té doby už mě předali jen mé doktorce, která ani z gynekologického hlediska nenašla za 9 měsíců u mě žádný problém... Každým dnem mám rodit snad zdravou holčičku 🙂
NT 2,0 a riziko na Downa 1:240... Mám zdravou holčičku❤
já měla NT 2,3 za 2 dny 2,5 a nakonec 2,7mm chyběla nosni kost, chlapeček měl DS. Držím palce at je vše v pořádku. Určo bude 🙂
U nas NT 8, vada srdicka, spatne vysledky krve. Riziko DS 1:4. Na konziliarnim UTZ uz otok celeho plodu a riziko 1:3. Nasledovalo doporuceni UPT a odber choriovych klku, kde se DS potvrdil. Nastesti se jednalo o volnou trizomii.
NT 2,8, riziko 1:999, nikdo to neresil, dcera zdrava ;) norma je do 3, nekde udavano i 3,5...
i u nas byla volna trizomie, prostě hooodně blba nahoda, ted cekame zdraveho chlapečka 🙂
Ahoj holky, děkuji za odpovědi. No my měli velké NT nad 5mm, poté vše dobré (takže jako ty @alikoaliko) a mimi už je na světě, zatím vše v pořádku, ale samozřejmě nás sledují, takže mě spíše zajímají ty příběhy jak se to vyvíjelo po porodu...
@lentilkah co je to volná trizomie?
@lucimom Super, že už máte miminko i na světě! 🙂 Já to budu taky určitě hned hlásit v porodnici, ať naší malé věnují zvýšenou pozornost a do genetického centra máme po porodu poslat všechny papíry ohledně výsledků miminka z porodnice, aby si to taky mohli založit k případu... No zajímavé, jak se to takhle může stát... Je super, že je u vás všechno v pořádku! 🙂
Ještě nás čekají nějaká vyšetření...proto mě zajímá jestli je tu někdo, kdo to měl podobně a má už po porodu třeba i delší dobu.
@lucimom A můžu se zeptat, na co pak ještě vyšetřují? Nás po vyloučení Downa pořád strašili jen tou srdeční vadou, protože nejčastěji prý právě skrz špatně fungující srdce dochází k městnání tekutin v záhlaví, tj. je vysoké NT. Jenže echo srdce nám dělali fakt 3x, snad by tedy vadu nepřehlídli... A nic dalšího nám nikdo neřekl, co by vysoké NT mohlo znamenat...
Ještě bych dodala, že jsem ve 12tt při měření NT měla ještě tzv. obrácenou zakloněnou dělohu. Doktorka na genetice nemohla embryo ani najít, musela mi opravdu šíleně rýt do břicha tak na 5 pokusů. Dle mojí gyndařky se mi děloha otočila až relativně pozdě kolem 16tt, ona do té doby dítě přes břicho nebyla schopná zaostřit vůbec (má určitě i horší utz než na genetice), jen vnitřní sondou. Na dalším měření na genetice v 18tt už dítě našli okamžitě, do břicha neryli a NT bylo v normě... Tak si říkám, jestli to nebyla chyba měření, ale tak přece musí být zvyklí měřit NT i ženám, kterým se děloha ještě neotočila a nemůžou mít všechny NT vysoké...

Dost je toho tady: https://www.modrykonik.cz/forum/o-tom-se-tezko-mluvi/downuv-syndrom-sly-jsme-na-potrat-podporime-se/