icon

Mírná bolest při poslíčcích v 34. tt. Předzvěst předčasného porodu?

17. bře 2025

Dámy, je normální mírná bolest při poslíčcích? Malý je oproti ségrám divoch. Vlní se mi a hýbe celé břicho už od 5. měsíce. Jsou vidět i otlaky celé nožky. Často mi vystřelí i pichlavá bolest do spodku, jako kdyby tam útočil na spodek a chtěl ven už teď. Vždycky to souvisí s pohyby, takové bolesti z dřívějších těhotenství vůbec neznám. Už přes 2 týdny bojuji s kašlem a asi jsem si tím slušně rozdráždila dělohu, břicho mi tvrdne velmi často. Co mě ale znepokojuje je bolest při poslíčcích, která vystřeluje právě do spodku.Případně je častá aktivita a bolest spodku známka toho, že by se mohl porod rozjet v nějakém dřívějším termínu než 39. až 40. týden? Takový porod za měsíc bych vlastně velice uvítala, ale obě holky vyčkávaly až do/po termínu.

lenerka1
17. bře 2025

Nevím, jestli potěším, ale u poslední jsem měla také pocit, že se snaží prokopat cestu už od bůhví kdy (při pohybech píchání v čípku) a narodila se 6 dní po termínu.

mecaira
18. bře 2025

Těhotenství sice není nemoc, ale člověk furt vše zkoumá i tak a má na vše možné podezření. 😃 Asi ti tady nikdo nic moc neporadí. Prostě to je buď a nebo. Já se narodila mamince právě v 34. Týdnu 😃 možné je cokoliv. Pokud tě cokoliv znervózňuje tak se otoč na doktora.

fioreta
20. bře 2025

Tak poslíčky jsou poslíčky, to znamená, že v tom 8. a 9.měs. mohou přicházet různě. Můžeš mít ještě další poslíčky další týdny 35 tt, 36 tt, 37 tt atd. a porodit kdykoliv kolem termínu. Nemusí to znamenat, že porod přijde dřív. Tlak na spodek a bolesti dole jsou normální. Dítě už je velké, těžké a naléhá dole hlavičkou, může nás bolet kde co a může to být všelijaká bolest. Musíme to holt vydržet až do porodu, který nás od toho vysvobodí 😀