Může se nízko položená placenta ve 28. týdnu vytáhnout?
Mám srále nízko položenou placentu, a to jsem už 28tt. Doktor mi k tomu nic neřekl, jen že další utz budu mít ve 32 tt. Nedoporučil mi klid, nic. Jsem z toho celkem vyděšená, četla jsem, že bývá doporučován klid na lůžku, hrozí krvácení atp. Měla jste některá ve 28tt placentu dole, ale vytáhla se vám a rodily jste přirozeně, ne o už je na to spíš pozdě?
Moje gyndařka někdy kolem 30. tt zmínila, že mam placentu hodně nízko, ale že to změří až později při jiné kontrole. Tak jsem z toho byla nervózní, že to neřeší a nic nevim. Změřila mi to tedy vnitřním ultrazvukem později a řekla, že tam místo pro porod je. Pak na kontrolách v porodnici se vždycky doktoři při ultrazvuku zhrozili, že mam placentu moc nízko, ale když to pak přeměřili, tak to vždy vycházelo dobře a jak se blížil termín vytáhla se ještě o něco výš. Takže pokud to není vyloženě vcestná placenta, myslím, že máš ještě dost času, kdy se to může posouvat.

@anonym_autor a je jen nízko položená nebo i zasahuje do branky? V prvním případě by se ještě vytáhnout mohla, v tom druhem bych se hodně divila, kdyby lékař nic neřekl 🙏🏻