Nemocenská, má cenu se ni ptát?
Začínám 4. měsíc těhotenství a mám dotaz co se týče nemocenské, do práce chodím vyčerpaná, vynervovaná, v noci nespím, mám průjmy a zítra mám poradnu. Nikdy jsem v těhotenství nechtěla zůstat na nemocenské, ale mám chuť o ní poprosit, ale bojím se, že se na mě dr. bude dívat jak na hypochondra a nedá mi ji. Máte podobnou zkušenost?
Pokud se na chozeni do prace necitis, jdi na nemocenskou. At si kazdy rika a mysli, co chce- ty sama musis vedet, co ti ted bude/nebude vadit a vyhovovat. Taky jsem nechtela byt na nemocenske a hlavne ne pres Vanoce a asi to tak dopadne...holt je zdravi moje i mimca to nejdulezitejsi 🙂
@maxinkaa zkolabovala z nervů? Já se hrozně bojím nudy, ještě teď když je takové počasí. Bydlíme v paneláku a stačí mi když mám jen chřipku a já musím sedět doma. Nechci být doma, chci mezi lidi, ale v noci nespím a ráno se třepu jako kdybych měla nějaké abstinenční příznaky.
@billythekid v jakém si prosím týdnu?
@jeeanetta 18tt, ale co jsem tu cetla nebo zazila v praci, tak nektere holky jdou i v 5. ci drivejsim tydnu na nemocenskou...toho bych se nebala - musis ted myslet nejenom na sebe 🙂 Dulezite je byt v klidu a pokud je doktor normalni, tak te na nemocenske necha- my byli domluveni, ze jakmile budu mit pocit, ze to v praci nedavam, ze je mi jakkoliv zle atd. tak mu reknu a budu doma...
@maxinkaa Aha, tak to muselo být šílené. Nemám si až tak na co stěžovat, ale špatně nesu to, že v noci nespím, koukám do zdi a ráno když mám vstát tak jsem podrážděná, bolí mě neustále hlava k tomu máme blbý kolektiv. Když jsem manželovi naznačila, že bych možná šla na nemocenskou tak se na mě díval jak kdybych se zbláznila, protože ví, že se doma nudím a všechnu práci udělám hned ráno a pak čekám kdy dojde domů, teď má navíc manžel pracovní víkendy tak jsem věčně sama a kdybych neměla srazy s kamarádkami co 14 dni tak se zblázním.
@billythekid Tak to je vážně rozumný doktor, mě se na min. poradně jen zeptal co v práci, tak jsem mu řekla, že mě nervuje šéfka a on, že jí mám poslat dopr.... a to řekl doslovně. Já jsem teprve ve 14 týdnu, je to brzy.
@jeeanetta jj, na doktora si stezovat nemuzu 🙂 A nemuzes jit na nemocenskou treba jen na tyde, dva...at si odpocines, das se dohromady, pak zkusit jit zase do prace a pokud bys ty stavy mela porad tak byt na nemocenske do porodu?
@billythekid No to právě nevím ,jestli to pomůže, teď mi zrovna skončila 4 denní dovolená, tak bych měla být odpočatá, ale zas to nastoupilo a trvá to od samého počátku, kdy jsem měla nemocenskou pár dní, protože jsem to nezvládala a stejně to přišlo zas.
Jen chci říct, že nestavost je v těhotenství zcela normální a nemusí to souviset se stresem. K tomu i hodně živé sny. Tím samozřejmě nechci zlehčovwt tvou situaci, sama jsem šla na nemocenskou v 5. měsici pač jsem měla před sebou velkou životní zkoušku (pracovní) a v práci na mě nikdo nebral ohled,, tak jsem si řekla, že už taky žádné ohledy a práci navíc a šla jsem...
Ahoj, na poradne si postezuj dr, nevim, jakeho mas dr.,ale dnes posilaji na nem. i kdyz je vse ok. Ja jsem na rizikovce uz od 7tt, neumim si predstavit, ze bych 8hodin v praci stala,jsem ted vice unavena..ale je fakt, ze mi hodne chybi kolektiv, doma se nenudim, mame domecek, zahradku a zviratka a manzel navareno, co si jen zamane 🙂
Vychazky jsou max 6 hodin denne, takze nemusis byt uplne odriznuta od sveta, ja si je podle potreby nechavam zmenit.
Materska se ti bude pocitat z prumeru pred nemocenskou
@marticcelli pořád váhám, ale každé ráno řeknu, mám toho dost, chci doma a ten kolektiv je fakt na prd, falešné osoby... No já uvažovala, že je jelikož bydlíme v bytě, tak bych si občas změnila místo pobytu na naší chatu,domací práce mě uklidňují a v bytě se pořád vydržet nedá. Akorát další věc jsou finance, nemocenská je taková almužna.
Ja dr. se tě na začátku ptal co děláš za zaměstnání?
Hele já svoji práci milovala, ale pak se to v práci totálně podělalo, každý denjsem brečela, že do práce už nepůjdu a byla jsem na neschopence ještě v době, kdy jsme se o mimčo začali snažit. Pokud máš rozumného dr, tak tě doma nechá. Stres je nejhorší pro mimčo i pro tebe. A neboj,domase nudit nebudeš, v klidu si uvaříš, pak budeš mít vycházky, tak vyrazíš ven a on ti ten den uteče jako voda
@marticcelli nemocenskou mi napíše gyn. dr. nebo obvoďák? děkuji

@jeeanetta Vůbec se na tebe nebude nikdo dívat jako na hypochondra, jde o zdraví miminka i tvoje 😉 Já taky nechtěla jít na nemocenskou, pak jsem ve 3měsíci zkolabovala a byla jsem ráda, že můžu doma odpočívat