Neo-Bendovy kapky a Kutvirtovo kloktadlo v těhotenství. Je to bezpečné?
Zdravím. Již je to měsíc, co jsem nemocná. Prakticky od 10tt. Dnes jsem začala 14tt (byla jsem trochu zmatená, dr.na screeningu mě uvedla do správných dat).
Teprve včera mi na ORL udělali stěry z krku. Mám jej trochu zarudlý, ráno v něm sucho, ta mandlemi v krku mám zelenohnědý povlak z hlenů. Nos u pán, smrkám taktéž hlen tmavých barev s příměsí krve. Když to jakžtakž 'vychrchlám' ven, mám na krční stěně takové bílé skvrny. Ne jen flíčky. Ale prostě už bílé plochy. CRP jsem měla 3, poté kleslo na 1,8.
Dr. říkala, že mám nejspíš nějaký zánět ale dokud nemáme výsledky sterů tak mám užívat výše zmíněné prostředky. Problém je že kapky obsahují atb které prý sice působí lokálně ale prý způsobují rozštěp u miminek. Ale ty kapky by ještě nebyly tak brutální. To Kutvirtovo kloktadlo obsahuje FORMALDEHYD. Což je dost šílené. Jako jasně neměla bych kloktat koncentrát, jen pár kapek ve vodě, ale stejně. Člověk se může zakuckat a spolknout to.
Doporučila vám dr. Taky něco tak brutálního? Už nevím co dělat. Trpím i dušností, to jsem tady už měsíc zpět psala. Na plicní jdu ve čtvrtek. Ale ten krk a hleny mě trápí nejvíc. Teplotu mám do 37 max.
Já už zkrátka nevím.
Obvodní mě úplně zažila, budu měnit.
Máte něco, co jste braly na přeléčení? Vydám se ještě do lékárny a zkusím něco místo toho. Opravdu se bojím takové kombinace léků. Dr. Si to prý lajzne s klidným svědomím ale já mám obavy.
Kutvirtovo kloktadlo je už opravdu obsolventní (zastaralé) a u těhotných není vhodné už vůbec. Netušila jsem, že ho je dnes ještě schopný někdo předepsat. Neužívala bych jej.
@tyname no já vůbec nechci. Je fskt že paní doktorka na ORL už je trochu starší. Velmi točila očima že s těhotnýma pracovat není úplně ok. Že antibiotika nedoporučuje atd a já pak doma najdu články že tohle by se vůbec užívat nemělo. To je asi dle ní ok. Já už fakt nevím co dělat. Říkám. Měsíc se trápím, nemůžu dýchat, oximetrem se měřím a do toho plivu hleny. Opravdu super. Jako jestli mé dvojčata přežijí tohle tak už přežijí všechno... 😑
@tyname no já vůbec nechci. Je fskt že paní doktorka na ORL už je trochu starší. Velmi točila očima že s těhotnýma pracovat není úplně ok. Že antibiotika nedoporučuje atd a já pak doma najdu články že tohle by se vůbec užívat nemělo. To je asi dle ní ok. Já už fakt nevím co dělat. Říkám. Měsíc se trápím, nemůžu dýchat, oximetrem se měřím a do toho plivu hleny. Opravdu super. Jako jestli mé dvojčata přežijí tohle tak už přežijí všechno... 😑
@bebyna A vyhledat co nejdříve jiného lékaře?
@bebyna ja tyto hleny a vse okolo mela cele tehotenstvi. Pomahala jsem si olynthem a Sinupretem. Spatne se mi v noci dychalo a porad jsem mela potrebu davat hleny ven. Defakto jsem 9 mes. skoro nespala.
@bebyna ja tyto hleny a vse okolo mela cele tehotenstvi. Pomahala jsem si olynthem a Sinupretem. Spatne se mi v noci dychalo a porad jsem mela potrebu davat hleny ven. Defakto jsem 9 mes. skoro nespala.
@lti a zhorsovalo se vám to? Nebo jako prostě stále stejné ucpaný nos a hleny.. Kašel jste měla?
Protože já to mám fakt horší a horší. Jsem zvědavá co se dozvím zítra na plicním. Protože už vážně nemůžu. A co dostanu za výsledky na ORL. Mě jen strašně točí, že zatím všichni doktoři od toho jako strašně dávají ruce pryč že žádný léky psát nechtějí. Mi řekla lékařka že mi asi ani ATB nenapíše i kdyby to byla angina.
Alw tak to je přeci blbost ne? To mi říkala i dneska na gyndě dr.
Nechápu to.. Přece neleceny problém je xkrat horší.
Co se týká toho uvolnění nosu. Mám teď něco bylinného ale to pomůže vždycky tak na hodinu a pak jsem zase úplně ko.
@lti a zhorsovalo se vám to? Nebo jako prostě stále stejné ucpaný nos a hleny.. Kašel jste měla?
Protože já to mám fakt horší a horší. Jsem zvědavá co se dozvím zítra na plicním. Protože už vážně nemůžu. A co dostanu za výsledky na ORL. Mě jen strašně točí, že zatím všichni doktoři od toho jako strašně dávají ruce pryč že žádný léky psát nechtějí. Mi řekla lékařka že mi asi ani ATB nenapíše i kdyby to byla angina.
Alw tak to je přeci blbost ne? To mi říkala i dneska na gyndě dr.
Nechápu to.. Přece neleceny problém je xkrat horší.
Co se týká toho uvolnění nosu. Mám teď něco bylinného ale to pomůže vždycky tak na hodinu a pak jsem zase úplně ko.
@bebyna Já jsem to měla Defakto od začátku už hrozné, pokaždé když jsem šla spát, tak jsem vůbec nemohla usnout, protože jsem měla pocit že musím vykašlávat spoustu hlenu a ani to nešlo, tak jsem měla pocit, že se dusím. V noci jakmile jsem se vzbudila na toaletu, tak jsem zase nemohla vůbec usnout, protože zase dušení. Hodně jsem si napařovala v solném roztoku a používala ten Olynth a Sinupret. Potom, už jsem z toho byla i psychicky zlomená.
@bebyna Já jsem to měla Defakto od začátku už hrozné, pokaždé když jsem šla spát, tak jsem vůbec nemohla usnout, protože jsem měla pocit že musím vykašlávat spoustu hlenu a ani to nešlo, tak jsem měla pocit, že se dusím. V noci jakmile jsem se vzbudila na toaletu, tak jsem zase nemohla vůbec usnout, protože zase dušení. Hodně jsem si napařovala v solném roztoku a používala ten Olynth a Sinupret. Potom, už jsem z toho byla i psychicky zlomená.
@lti Ježíš to mě mrzí taková zkušenost. 😑Achjo. Je brutální co to tělo dělá.
Pořád nějak doufám že to přejde a tak.. Ale tak. Asi to tak bude fungovat často a u hodně těhulek..

Kutvirtovo kloktadlo je už opravdu obsolventní (zastaralé) a u těhotných není vhodné už vůbec. Netušila jsem, že ho je dnes ještě schopný někdo předepsat. Neužívala bych jej.