Neštovice, můžou mi ublížit v těhotenství?

emtinka
29. říj 2015

Zdravím Vás, jsem ve 14 tt., momentálně jsem na neschopence, kvůli viróze. A ve školce, kde pracuji se nám vyskytli neštovice, mám se vracet do práce?

betelgeuzz
29. říj 2015

POkud jsi neštovice v dětství prodělala, tak teď už nebezpečné nejsou.

sara84
29. říj 2015

Pokud jste nemela, tak urcite nevracet! Jsou pro plod nebezpecne..Ja nemela a dost jsem se bala,aby je syatsi nedonesl ..

peicul
29. říj 2015

Pokud jsi je prodělala, tak už je nechytneš, ale po mé zkušenosti, kdy jsem v dětství neštovice prodělala a ve třetím trimestru jsem chytila pásový opar (nejspíš od dítěte s neštovicemi), který je způsoben stejným virem jako neštovice, bych počkala, až uplyne inkubační doba od posledního nakaženého a a ž pak bych se vrátila.

butterfly
29. říj 2015

@peicul Pásový opar se nedá chytnout, vzniká reaktivací viru, který v těle zůstává po prodělaném onemocnění planými neštovicemi. K reaktivaci dochází při oslabení imunity.

emtinka
autor
29. říj 2015

Určitě se poradím s gynekologem, protože nechci zbytečně riskovat. Právě je blbé, že oslabenou imunitu mám, už se mi ta viróza vrátila podruhé :( a ve školce je tolik bacilů, no uvidím, ale zatím z toho moc moudrá nejsem :/

peicul
29. říj 2015

@butterfly a opětovným stykem s virem, nenapsala jsem to úplně přesně, ale o to tu snad nejde

karlajasmine
29. říj 2015

@emtinka hele do prace radeji nechod, moje teta mela v detstvi nestovice, v dospelosti je v tehotenstvi kvuli oslabene imunite chytla znova (sice ne teda uz tak hrozne jako v detstvi, ale I tak..) a potratila z toho. Nechci te strasit ale radeij bych jeste byla chvili doma, nez ty nestovice z te skoly ''odejdou''..

emtinka
autor
29. říj 2015

Upřímně, nechci se vystavit žádnému riziku, ta školka je prostě hloupá v době těhotenství 😒 , jen je otázkou, než se děti vystřídají, jak to dlouho potrvá, no uvidím, alespoň budu v klidu a nebudu se ničím stresovat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru