Nízká poloha placenty ve druhém trimestru. Co dělat?
Ahoj. Chci se zeptat dneska jsem byla na kontrole 18+2 a vše ok
Jen mi řekla paní doktorka že mám placentu ve předu hodně nízko. Mel jste to někdo taky? Co stim! Rikala ze se to snad jeste vytáhne ze sem v malém týdnu ale co kdyz ne? Muže se něco stát? Třeba se odloučí placenta nebo tak? Dekuji 🙂
@l dobre dekuju
Měla, vytáhla se a že je vepředu by mělo znamenat že budeš cítit pohyby míň a třeba později, u mě to tak nebylo.
@orangutan123 asi to tak bude rikam si ze všichni uz centi a ja ne a kdyz tak takový nic moc vyloženě kdyz si lehnu trochu na břicho
Taky jsem měla, celkem dlouho a vytáhla se 🤍
Ano měla jsem vepředu a nízko - a je to přesně tak, jak holky píšou - s rostoucím bříškem se většinou sama vytáhne. Mně třeba doktor nedoporučil několik týdnů pohlavní styk a brát těžké předměty. Pokud by byla až v porodních cestách, potom by se řešil císařský řez. Držím palce🍀
Také jsem měla placentu zasahující v porodních cestách, teď jsem 40+4 a placentu mám posunutou na přední straně, mimo porodní cesty. 👍🏻 A to mám myslím od 25tt. Takže hlavně nestresuj, může se to změnit 🍀
Muze se to zmenit a kdyz ne - tak porod bude planovany cisar
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda krom zákazu pohl styku vám dr dal nějaká jiná omezení? Jsem 16+6 a dr mi tedy zakazal styk a rekl, ze na 2. Screeningu uvidí co mi reknou, ze pokud se placenta nevytahne, ze dostanu nějaké doporučení sledování a ze jakmile bych začala byt jen lehce krvacet mam hned jet so nemocnice, ale o omezeni jinych běžných aktivit nic nerikal, ani o tom, ze bych mela byt v klidovem rezimu (coz po mne chce přítel) ale ja jsem zvykla stale něco dělat, vetsinu dne bud sudlam neco v kuchyni, nebo zahradku, nebo 8-10km s pejskama a nebo stukuji zdi😅 ale netaham nic těžkého a kdyz me zacne pobolivat bricho (coz posl tyden dost casto i se spodkem, ted uz chapu, ze je to kvuli te placente🙈) tak si sedam a nebo lehnu a dam nohy na zed, snazim se fungovat, jak si telo řekne a pritel me ted strasi a tak nevim, jak ted radeji fungovat dal 🤔

Většinou se vytáhne, pokud ne, tak by se asi rodilo císařem