Nízko položená placneta, krvácení 30.tt. Měl to někdo podobně?

lakomamichaela
28. srp 2020

Ahoj mám jednu otázku nebo spíše bych potřebovala radu..
Jsem 30tt+5dni těhotná A začala jsem krvácet z ničeho nic jsem se o půlnoci vzbudila (bez bolesti) a cítila mokro trošku tak jsem šla na WC a spustila se mi docela dost krev (měla jsem i na kalhotkách) hned jsme volali sanitku a teď ležím v nemocnici,důvod krvácení je prej placenta že ji mám nízko položenou a že mi zasahuje(teď přímo nevím kam jsem už z toho mimo) ale prostě že krvácím zkrz placenty.. krvácení ustoupilo jen sem tam když dyl sedím tak že mě troška krve jde.. Dostávám infuze a injekci do ramene a nejake prášky ..
Chtěla jsem se zeptat zda to měl někdo podobné? Popřípadně jak dlouho byl v nemocnici a nebo jestli předčasne porodil.
Před 8 dny jsem byla také v nemocnici na žádost doktora neboť se mi malé tlačilo dolů a měla jsem skraceny cipek (to je už v pořádku a propustili mě).
Jen jsem ted naspet zkrz to krvácení ..

krupka3
30. srp 2020

@lakomamichaela Placenta bude v porodnich cestach. 30+5 je 31tt (to jen pro uplnost). Jde o velmi vazny stav, ktery ohrozuje miminko na zivote, a je extremne dulezite, abys jen lezela a odpocivala. Hrozi odlouceni placenty, a v tom pripade umrti miminka. To by ti ale meli vysvetlit spis lekari, ty by ses mela vice ptat a zajimat o svuj stav. Tento stav neni az tak vzacny, ale vzdy je na miste opatrnost a rozhodne nic neriskovat. Placenta v porodnich cestach je take indikaci k porodu cisarem, ovsem muze se jeste s postupujicim tehotenstvim a rustem delohy vytahnout nahoru. Drzim pesti, at je brzy lepe, setri se.

lakomamichaela
autor
30. srp 2020

@krupka3 Děkuju za odpověď krvácet jsem už přestala nekrvacim už dva dny jen jednou za den trošku zaspinim .. Jen mi našli z vítěru infekcí tak mi nasadili antibiotika prej je to infekce která může přivolávat předčasný porod a může být důvodem toho krvácení ..

crutela
28. zář 2020

Ahoj, ja sem na stridacku ležela s placentou nízko položenou od 26tt doma nebo v nemocnici.
Zakončil jsme to v 35tt SC, kvůli masivnímu krvaceni.
Chce to hodně klidový režim a při sebemenším krvaceni okamžitě do nemocnice.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru