Omikron v těhotenství: Kdy volat lékaře kvůli injekcím?
Ahoj 🙂
Od čtvrtečního odpoledne mi bylo divně - zvýšená teplota, únava, kašel, bolest hlavy a břicha... V pátek celý den totéž + částečná ztráta chuti a v noci křeče do prstů.. Dnes ráno jsem si dělala AG test, no a je to tam - jasný pozitivní test! Naštěstí je mi dneska už mnohem líp.. Přirovnala bych to ke klasickému nachlazení - takže omikron... Jsem v 19.tt... Ale vrtá mi hlavou, co s injekcemi na ředění krve? Má vůbec cenu o ně ještě v pondělí volat na gynekologii? Nebo už to bude s křížkem po funuse? Beru Anopyrin kvůli zvýšenému riziku preeklampsie, ale na internetu píší, že u covidu je to na případné sraženiny slabé...
Jsem aktuálně 19tt, antigen jsem měla pozitivní dva týdny zpět a Fraxiparine na ředění krve mám na 3 týdny předepsaný, takže určitě to smysl má. A měla jsem lehký průběh, dva dny "nachlazení," teploty do 38°
Děkuju 🙂
Nakonec tam volat musím tak jako tak... bohužel se k tomu přidal nejspíš zánět močáku 😞 ...ten je určitě lepší přeléčit i zbytečně, než-li vůbec... Achjo...to je léků..
@markytkynka ja mám teraz covid končím 25 TT príznaky len trochu upchatý nos troška krvi pri smrkani a mala som slabý kašeľ na gyndu som volala nikto mi žiadne lieky nedal ani nespomínal že mám niečo brat Max .Paralen keby je teplota inak nič
@wulady ...no, ony se píší preventivně léky na ředění krve, protože covid často způsobuje krevní sraženiny a u těhotných nejčastěji v placentě... A když to miminku ucpe důležitou tepnu, tak je průšvih...
Jinak v těhu se dá brát na kašel třeba Jitrocelový sirup Stopkašel a na teplotu ten Paralen + pít bylinkové čaje bez šalvěje... Víc toho člověk nezmůže no 🤷 ... ležet, ležet a ležet.. Manžel na tom byl o dost hůř, ale tím jak může klasické léky, tak už je dneska jako rybička, narozdíl ode mě.
@markytkynka Prajem skoré uzdravenie ale keď som volala na gyndu tak ma len preobjednala sestrička a to bolo všetko ja mám priebeh úplne slabý
já jsem byla pozitivní v 35+5tt (23.1.) měla jsem problém s dýcháním, PCR mi dělali v covid ambulanci samozřejmě C+, na 5 dní 2x denně injekce na ředění krve, vyšetření na plicní embolii (naštěstí negativní), doporučen Stoptusin a paralen, pořád mě trápí kašel a bolesti na hrudi, Stoptusin a jitrocelový sirup mi nepomáhají 🥺 budu zkoušet stopkašel. TP mám 23.2. , byla jsem na tom hůř než můj, do týdne byl na tom dobře, mě to trápí do teď a dost.
@tehulinka91 tak snad budeš brzy v pořádku :( ... držím pěsti!
Tak teď jsem se dovolala na gynekologii a prý to vyřešíme až příští týden v pondělí na kontrole, teď mi nic nenapsala... a budu si injekce pak prý píchat až do konce těhotenství i k tomu Anopyrinu 😳
No to jsem z toho teda jelen ...
@markytkynka tak hlavně ať je mimčo v pořádku, včera jsem četla dva příběhy žen kdy to v těhotenství po covidu nedopadlo dobře a jsem ráda, že jsem "pouze" v tomto nemocném stavu 🙏
@markytkynka
Určitě smysl volat má, brala jsem injekce na ředění krve hned jak mi vyšly pozitivní testy v prosinci (2.trim) gynekolog případně s poradnou pro rizikové těhotenství se radí o konkrétní pacientce vzhledem k anamneze, pokud má těhotná žena vyšší rizika (nadváha, vyšší tlak, vyšší cukr, atd.) většinou je nezbytné injekce nasadit během covidu i po něm (brala sem ještě 14 dni po izolaci).
@markytkynka já měla velmi mírný průběh a rodila jsem po covidu předčasně....takže za mě to určitě smysl má😉

Gynekologovi to urcite oznam, doporuci dalsi lecbu.