icon

Omikron v těhotenství: Kdy volat lékaře kvůli injekcím?

markytkynka
5. únor 2022

Ahoj 🙂
Od čtvrtečního odpoledne mi bylo divně - zvýšená teplota, únava, kašel, bolest hlavy a břicha... V pátek celý den totéž + částečná ztráta chuti a v noci křeče do prstů.. Dnes ráno jsem si dělala AG test, no a je to tam - jasný pozitivní test! Naštěstí je mi dneska už mnohem líp.. Přirovnala bych to ke klasickému nachlazení - takže omikron... Jsem v 19.tt... Ale vrtá mi hlavou, co s injekcemi na ředění krve? Má vůbec cenu o ně ještě v pondělí volat na gynekologii? Nebo už to bude s křížkem po funuse? Beru Anopyrin kvůli zvýšenému riziku preeklampsie, ale na internetu píší, že u covidu je to na případné sraženiny slabé...

ondul
5. únor 2022

Gynekologovi to urcite oznam, doporuci dalsi lecbu.

pipi_puncocha
5. únor 2022

Jsem aktuálně 19tt, antigen jsem měla pozitivní dva týdny zpět a Fraxiparine na ředění krve mám na 3 týdny předepsaný, takže určitě to smysl má. A měla jsem lehký průběh, dva dny "nachlazení," teploty do 38°

markytkynka
autor
6. únor 2022

Děkuju 🙂
Nakonec tam volat musím tak jako tak... bohužel se k tomu přidal nejspíš zánět močáku 😞 ...ten je určitě lepší přeléčit i zbytečně, než-li vůbec... Achjo...to je léků..

wulady
6. únor 2022

@markytkynka ja mám teraz covid končím 25 TT príznaky len trochu upchatý nos troška krvi pri smrkani a mala som slabý kašeľ na gyndu som volala nikto mi žiadne lieky nedal ani nespomínal že mám niečo brat Max .Paralen keby je teplota inak nič

markytkynka
autor
6. únor 2022

@wulady ...no, ony se píší preventivně léky na ředění krve, protože covid často způsobuje krevní sraženiny a u těhotných nejčastěji v placentě... A když to miminku ucpe důležitou tepnu, tak je průšvih...
Jinak v těhu se dá brát na kašel třeba Jitrocelový sirup Stopkašel a na teplotu ten Paralen + pít bylinkové čaje bez šalvěje... Víc toho člověk nezmůže no 🤷 ... ležet, ležet a ležet.. Manžel na tom byl o dost hůř, ale tím jak může klasické léky, tak už je dneska jako rybička, narozdíl ode mě.

wulady
6. únor 2022

@markytkynka Prajem skoré uzdravenie ale keď som volala na gyndu tak ma len preobjednala sestrička a to bolo všetko ja mám priebeh úplne slabý

tehulinka91
6. únor 2022

já jsem byla pozitivní v 35+5tt (23.1.) měla jsem problém s dýcháním, PCR mi dělali v covid ambulanci samozřejmě C+, na 5 dní 2x denně injekce na ředění krve, vyšetření na plicní embolii (naštěstí negativní), doporučen Stoptusin a paralen, pořád mě trápí kašel a bolesti na hrudi, Stoptusin a jitrocelový sirup mi nepomáhají 🥺 budu zkoušet stopkašel. TP mám 23.2. , byla jsem na tom hůř než můj, do týdne byl na tom dobře, mě to trápí do teď a dost.

markytkynka
autor
7. únor 2022

@tehulinka91 tak snad budeš brzy v pořádku :( ... držím pěsti!

markytkynka
autor
7. únor 2022

Tak teď jsem se dovolala na gynekologii a prý to vyřešíme až příští týden v pondělí na kontrole, teď mi nic nenapsala... a budu si injekce pak prý píchat až do konce těhotenství i k tomu Anopyrinu 😳
No to jsem z toho teda jelen ...

tehulinka91
7. únor 2022

@markytkynka tak hlavně ať je mimčo v pořádku, včera jsem četla dva příběhy žen kdy to v těhotenství po covidu nedopadlo dobře a jsem ráda, že jsem "pouze" v tomto nemocném stavu 🙏

gujduska
7. únor 2022

@markytkynka
Určitě smysl volat má, brala jsem injekce na ředění krve hned jak mi vyšly pozitivní testy v prosinci (2.trim) gynekolog případně s poradnou pro rizikové těhotenství se radí o konkrétní pacientce vzhledem k anamneze, pokud má těhotná žena vyšší rizika (nadváha, vyšší tlak, vyšší cukr, atd.) většinou je nezbytné injekce nasadit během covidu i po něm (brala sem ještě 14 dni po izolaci).

blbajulca
8. únor 2022

@markytkynka já měla velmi mírný průběh a rodila jsem po covidu předčasně....takže za mě to určitě smysl má😉