icon

Opakované nemoci v těhotenství. Máte zkušenosti s léčbou?

1729
12. led 2025

Ahojky ve 4 tt jsem měla chřipku, 4+4tt jsem se už cítila lépe . 6+0 potvrzení srdíčka a nyní 6+2 antibiotika na zánět středního ucha - penicilin , zvracení , bolest v krku - už ustupuje , teploty do 38. Samozřejmě mám strach o miminko , prošel tím někdo taky ?

felis
12. led 2025

Ahoj, v těhotenství je snizena imunita... taky jsem měla virozu ve 4tt a minulý tyden ve 14tt. S dcerou jsem měla zánět močových cest a měla antibiotika. Hlavně odpocivej, hodně pij a zkus posílit imunitu treba: vit. C a D navic, piti zeleného ječmene (odvádí nečistoty z těla) anebo popijej Vincentku.

1729
autor
12. led 2025

@felis díky je to děs , u první dcery jsem taky byla na začátku nemocná ale nebylo tak to časté , je pravda že teď jsem ke všemu po ivf

felis
12. led 2025

@1729 ivf nebo prirozene na to podle mě nemá vliv. Spíš jen Tvůj strach muze byt větší a tudíž si tu imunitu ještě oslabujes 🤷🏼‍♀️

1729
autor
12. led 2025

@felis 👍

kelerub
12. led 2025

Celé druhé těhotenství jsem strávila na antibiotikách. Chytla jsem co se dalo. Černý kašel, zápal plic, angínu,… s chřipkou jsem rodila. Dítě je v pořádku. Doktoři mě uklidňovali, že jsou lepší antibiotika, než neléčená nemoc.

1729
autor
13. led 2025

@kelerub to jste měla pekelně náročné , hlavně ten kašel , muselo to vyčerpávat

kelerub
13. led 2025

@1729 u černého kašle jsem si dokonce zlomila žebro. Ale nejnáročnější byl kašel po sekci. To jsem myslela že umřu 😂 Nebojte se, bylo by samozŕejmě lepší, kdybyste celé těhotenství nemusela brát žádné léky, ale s nimi se nic nestane. Zbytečně se tím netrapte.

1729
autor
13. led 2025

@kelerub jejda až žebro 😏no někde jsem četla že snad ty nemoci ani k plodu neprojdou přes ochrané obaly .. a po porodu lepší ? Ani ne že 🥴